foto: Darren Yamashita-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
NBA basketbola mača laikā arēnā miris jauns vīrietis
Basketbola līdzjutējus, kuri bija ieradušies uz NBA kausa ceturtdaļfināla spēli Sakramento uz krēsliem sagaidīja īpaši "Kings" komandu atbalstoši krekli zilā krāsā.
Basketbols
2023. gada 5. decembris, 12:40

NBA basketbola mača laikā arēnā miris jauns vīrietis

Jauns.lv

Ļoti skumja basketbola spēle aizvadītajā naktī izvērtusies Sakramento, kur vietējā “Kings” ne vien piekāpās Ņūorleānas “Pelicans”, ceturtdaļfinālā izstājoties no nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kausa izcīņas, bet mača pirmajā ceturtdaļā notika traģēdija.

Mača pirmajā ceturtdaļā kādam mazliet vairāk nekā 30 gadus vecam vīrietim bija nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Nekavējoties tika izsaukti glābēji un notikuma vietā operatīvi ieradās Sakramento ugunsdzēsības un glābšanas departamenta darbinieki, bet nespēja glābt basketbola skatītāju, kurš uz spēli bija ieradies kopā ar kādu ģimenes locekli.

"Golden 1 Center" arēnas darbiniekiem tika paziņots, ka kāds līdzjutējs nereaģē," ziņo Sakramento ugunsdzēsības dienests. "Kad tur ieradās glābēju mašīna, viņi atrada vīrieti virs 30 gadus vecu."

Sakramento ugunsdzēsēji ziņo, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki 20 minūtes veica mākslīgo elpināšanu, tomēr viņu centieni bija neveiksmīgi. Vīrietis tika atzīts par mirušu notikuma vietā.

Vēl pirms mača beigām “Kings” komanda laikrakstam "Sacramento Bee" izplatīja sekojošu paziņojumu: “Mača pirmajā ceturtdaļā spēlē starp “Kings” un “Pelicans” kādam apmeklētājam bija nepieciešama medicīniska palīdzība. Glābēji nekavējoties atsaucās un veica sirds masāžu un mākslīgo elpināšanu. Traģiski, bet šie centieni bija neveiksmi un spēles apmeklētājs mira. Organizācija izsaka visdziļāko līdzjūtību apmeklētāja ģimenei un tuvajiem.” teikts komandas paziņojumā.

Tikmēr basketbolisti par notikušo nebija lietas kursā. "Kings" uzbrucējs Kīgans Marejs pēc mača sarunā ar TNT stāstīja sekojošo: "Mēs par to nemaz nezinājām. "Mēs kā komanda izsakām līdzjūtību. ... Cerams, ka par bojāgājušā ģimeni tiek gādāts."