foto: IPA/SIPA
VIDEO: Banki audzēknis pēc cīņas ar vēzi atgriezies treniņos
Akile Polonara laukumā varētu atgriezties jau decembra pirmajā pusē.
Basketbols
2023. gada 29. novembris, 12:06

VIDEO: Banki audzēknis pēc cīņas ar vēzi atgriezies treniņos

Jauns.lv

Neilgi pēc Pasaules kausa basketbolā ļoti nepatīkamas ziņas pienāca Lukas Banki trenētajā Boloņas “Virtus” komandā, jo parādījās informācija, ka Itālijas izlases basketbolistam Akilem Polonaram konstatēts sēklinieka vēzis. Svaigākās vēstis no kluba ir iepriecinošas.

Oktobra sākumā Polonara, kurš pagājušo sezonu iesāka Stambulas “Anadolu Efes”, bet noslēdza Kauņas “Žalgiris” rindās, pārcieta sēklinieka audzēja operāciju, bet ieprekšējā mēneša beigās izgāja arī ķīmijterapijas kursu. Basketbolists jau novembra sākumā atsāka individuālus treniņus, bet šonedēļ uzbrucējs atsācis treniņus kopā ar Boloņas “Virtus” komandu.

Pēc ķīmijterapijas veiktajās pārbaudēs audzēja paliekas nav konstatētas un basketbolists atsācis gatavoties, lai atgrieztos “Virtus” sastāvā laukumā jau tuvākajā laikā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītajā komandā treniņos kopā ar komandu atsākuši arī iepriekš savainotie Džordans Mikijs un Isīja Kordinjē.

Boloņas "Virtus" ULEB Eirolīgā ar septiņām uzvarām 10 mačos ieņem trešo vietu, kas ir daudz augstāk nekā komandai tika paredzēts pirms sezonas. Tikmēr Itālijas čempionātā “Virtus” ir deviņās spēlēs ar septiņām uzvarām ir pirmie. Tiesa, tāda pati bilance ir arī Brešas “Brescia”, Venēcijas “Umana Reyer” un Neapoles “Napoli Basket” komandām.