foto: EPA/Scanpix
Banjaja praktiski nodrošina otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas
Frančesko Banjaja.
Citi sporta veidi
2023. gada 19. novembris, 23:59

Banjaja praktiski nodrošina otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien bija otrais pasaules motošosejas čempionāta sezonas priekšpēdējā, 19. posma - Kataras "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē un tikpat kā nodrošināja čempiontitulu, kamēr pirmais finišēja viņa tautietis Fabio di Džannantonio.

Pirms pēdējā posma, kurā maksimāli var iegūt 37 punktus, Banjaju un vicelīderi spāni Horhi Martinu šķir 21 punkts.

"Ducati Lenovo" braucējs Banjaja pēc starta kļuva par līderi, taču četrus apļus pirms finiša viņš izslīdēja no trases, kas ļāva par līderi kļūt Džannantonio ("Gresini"). "MotoGP" klasē otro sezonu aizvadošais Džannantonio noturējās priekšā, bet Banjaja spēja saglabāt otro pozīciju, kamēr trešais finišēja vēl viens itālis Luka Marīni ("Mooney VR46").

Tikmēr Martins ("Prima Pramac"), kurš dienu iepriekš ar uzvaru sprintā sadeldēja Banjajas pārsvaru līdz septiņiem punktiem, pēc neveiksmīga starta nespēja atgūties un finišēja desmitais.

Pirms pēdējā posma, kas nākamnedēļ notiks Valensijā, Banjajam ir 437 punkti, bet otrais ar 416 punktiem ir Martins, kamēr trešajā pozīcijā ar 326 punktiem atrodas svētdien 13. pozīcijā finišējušais Marko Beceki ("Mooney VR46").

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.