foto: KBSF
Latvijas skeletonistiem divas otrās vietas jauniešu seriāla sacensībās Phjončhanā
Latvijas skeletonisti Dienvidkorejā demonstrē atzīstamus rezultātus.
Citi sporta veidi
2023. gada 10. novembris, 13:11

Latvijas skeletonistiem divas otrās vietas jauniešu seriāla sacensībās Phjončhanā

Jauns.lv/LETA

Latvijas skeletonisti Dāvis Valdovskis un Marta Andžāne piektdien Phjončjanā izcīnīja sudraba godalgas jauniešu seriāla sezonas ceturtajās sacensībās, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Valdovskis no uzvarētāja Rumānijas sportista Lukas Ungureanu atpalika 0,89 sekundes, bet Emīls Indriksons, piekāpjoties 2,30 sekundes, noslēdza sacensības sestajā pozīcijā 15 skeletonistu konkurencē.

Sieviešu sacensībās Andžāne, kura pēc pirmā brauciena bija dalītā pirmajā vietā, divu braucienu summā piekāpās pirmās vietas ieguvējai Jusjiņai Lianai no Ķīnas 0,08 sekundes.

Dārta Neimane, zaudējot 0,8 sekundes, ieņēma ceturto vietu, kamēr Laura Lēģere atpalika no ķīnietes 1,17 sekundes un bija piektajā pozīcijā. Sieviešu konkurencē sacentās 15 skeletonistes.

Savukārt monobobslejā Amēlija Kotāne bija sestā, bet Kate Prudāne ierindojās septītajā pozīcijā 12 sportistu konkurencē.

Jauniešu seriāla noslēdzošais posms 8. un 9. decembrī norisināsies Austrijas trasē Insbrukā, savukārt no 19. janvāra līdz 1. februārim notiks Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kurās sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā notiks Phjončhanas trasē.