foto: KBSF
Latvijas skeletonistiem viena uzvara un divas otrās vietas jauniešu seriāla sacensībās Phjončhanā
Emīls Indriksons.
Citi sporta veidi
2023. gada 9. novembris, 12:37

Latvijas skeletonistiem viena uzvara un divas otrās vietas jauniešu seriāla sacensībās Phjončhanā

Jauns.lv/LETA

Latvijas skeletonists Dāvis Valdovskis ceturtdien Phjončhanā izcīnīja uzvaru jauniešu seriāla sezonas trešajā sacensībās, kamēr Emīls Indriksons un Marta Andžāne guva otrās vietas, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Pēc pirmā brauciena abi latvieši ieņēma vietas uzreiz aiz pirmā trijnieka - Indriksons bija ceturtais, bet Valdovskis - piektais. Otrajā sacensību braucienā abi Latvijas skeletonisti uzrādīja ātrākos laikus un summā tikai viena sekundes simtdaļa izšķīra uzvarētāja likteni - Valdovskis bija ātrākais, un tūlīt aiz viņa Indriksons.

Trešajā vietā esošais rumānis Luka Ungureanu no Valdovska atpalika 0,22 sekundes. Sacensībās piedalījās 16 skeletonisti.

Tikmēr Andžāne izcīnīja otro vietu jaunietēm, pa 0,53 sekundēm piekāpjoties sacensību uzvarētājai Jusjiņai Lianai no Ķīnas. Dārta Neimane izcīnīja ceturto vietu, bet Laura Lēģere - septīto vietu starp 16 konkurentēm.

Monobobslejā Amēlija Kotāne bija sestā, bet Kate Prudāne ierindojās desmitajā pozīcijā 12 sportistu konkurencē.

Phjončhana janvārī uzņems arī Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu sacensības.

Piektdien sportisti aizvadīs sezonas ceturtās jauniešu seriāla sacensības. Sezona sākās ar diviem posmiem Lillehammerē, Norvēģijā, bet vēl divi mači būs decembrī Insbrukā, Austrijā.