1dienas
21stundas
42minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Senators" par kļūdainu darījumu atbrīvo ģenerālmenedžeri Dorjonu
foto: AP/Scanpix
Pjērs Dorjons "Senators" organizācijā strādāja no 2007. gada, bet ģenerālmenedžera pienākumus pildīja kopš 2016. gada.
Hokejs

"Senators" par kļūdainu darījumu atbrīvo ģenerālmenedžeri Dorjonu

Jauns.lv/LETA

Otavas "Senators" pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmās kārtas izvēles zaudēšanas trešdien no amata atbrīvoja komandas ģenerālmenedžeri Pjēru Dorjonu.

"Senators" par kļūdainu darījumu atbrīvo ģenerālme...

NHL trešdien paziņoja, ka "Senators" zaudēs vienu pirmās kārtas izvēli 2024., 2025. vai 2026.gada draftā par kļūdainu darījumu.

Pirms trīs gadiem Dorjons parakstīja trīs gadu vienošanos ar uzbrucēju Jevgeņiju Dadonovu, kuram līgumā bija iestrādāts saraksts ar desmit komandām, uz kurām viņš nevar tikt aizmainīts. Pēc vienas sezonas Dadonovs tika aizmainīts uz Vegasas "Golden Knights" komandu, kas netika informēta par šo sarakstu.

Pērn martā "Golden Knights" mēģināja aizmainīt Dadonovu uz Anaheimas "Ducks", taču darījums netika apstiprināts, jo tā bija viena no komandām, uz kurām viņu nedrīkstēja aizmainīt.

Dorjons "Senators" organizācijā strādāja no 2007.gada, bet ģenerālmenedžera pienākumus pildīja kopš 2016.gada. Pirms tam viņš strādāja arī Monreālas "Canadiens" un Ņujorkas "Rangers" komandās.

Viņa vietā par ģenerālmenedžera pienākumu izpildītāju iecelts Stīvs Steioss, kurš kopš šīs sezonas ir "Senators" prezidents hokeja jautājumos.