foto: IPA/Sipa USA/ Vida Press
VIDEO: par Gražuli atkal runā Eiropā! Latviešu basketbolists sagādā Eirokausa skaistāko epizodi
Andrejs Gražulis lidojumā.
Basketbols
2023. gada 19. oktobris, 16:00

VIDEO: par Gražuli atkal runā Eiropā! Latviešu basketbolists sagādā Eirokausa skaistāko epizodi

Jauns.lv

ULEB Eirokausa trešās kārtas spēlē Latvijas izlases basketbolista Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento “Dolomiti Energia” ar 73:87 piekāpās pagājušās sezonas sacensību uzvarētāja Grankanārijas “Dreamland”, bet latvietis bija viens no pamanāmākajiem spēlētājiem laukumā.

Latvijas izlases uzbrucējs 23 minūtēs un 19 sekundēs meta grozā piecus no septiņiem divu punktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem, un ar 13 punktiem bija rezultatīvākais starp mājiniekiem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, viens izprovocēts sods un efektivitātes koeficients 12, kā ar iespaidīgs trieciens grozā no augšas, kas tika atzīts par trešās spēļu kārtas skaistāko epizodi.

Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi visai pieticīgi iesākuši sezonu Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā. Trīs spēlēs divas uzvaras ir Mareka Mejera pārstāvētajam Rumānijas klubam Klužas-Napokas “U-BT”, viena uzvara divās spēlēs ir Roberta Blumberga pārstāvētajam Saloniku “Aris” un Roberta Štelmahera trenētajai Panevēžas “Lietkabelis”, kamēr Gražuļa komanda trīs spēlēs ir piedzīvojusi trīs zaudējumus, bet Artūra Žagara, kuram šī sezona noslēgusies jau oktobra vidū, Viļņa “Wolves” divos mačos piedzīvojusi divas neveiksmes. Arī Rīgā bāzētā Slobožanskas “Prometey”, kas pieskaitāma sacensību galvenajiem favorītiem, trīs mačos tikuši tikai pie viena panākuma. Savukārt līderpozīcijās A grupā izvirzījušies Parīzes “Basketball”, Stambulas “Emlakjet Besiktas” un Londonas “Lions” ar trīs uzvarām trīs mačos un Telavivas “Hapoel Shlomo” ar divām uzvarām divos mačos. Savukārt B grupā bez zaudējumiem trīs spēlēm cīnās Grankanārijas komanda un Burganbreses “Mincidelice JL” no Francijas.