Futbols
2023. gada 17. oktobris, 09:33

Terorista uzbrukums licis pārtraukt Beļģijas un Zviedrijas futbola izlašu spēli

Jauns.lv

2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas F grupas spēle Briselē starp Beļģijas un Zviedrijas komandām tikusi pārtraukta, saņemot ziņas par divu zviedru nogalināšanu. Tobrīd rezultāts bija 1:1.

Beļģija, kura jau bija nodrošinājusi vietu finālturnīrā, savā laukumā pēc pirmās puslaika spēlēja neizšķirti 1:1 ar Zviedriju. 15.minūtē Viktors Djokerešs izvīrija vadībā viesus, bet Romelu Lukaku ar 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu 31. minūtē.

Pēc pirmā puslaika tika nolemts spēli neturpināt, bet spēlētājiem un līdzjutējiem drošības labad lika palikt stadionā vēl ilgāk nekā stundu, līdz sākās evakuācija, vēsta BBC. Pēc tam Zviedrijas izlase policijas eskortā tika nogādāta lidostā.

Nav zināms, vai šī spēle tiks pārspēlēta. Beļģija jau ir kvalificējusies finālturnīram, bet Zviedrija ir zaudējusi izredzes tai pievienoties. Zviedrijas izlases kapteinis Viktors Lindelofs izteicies, ka šādos apstākļos neredz vajadzību to pārspēlēt.

Beļģijas drošības struktūras otrdien turpina dzīt pēdas vīrietim, kas Briselē pirmdienas vakarā nošāva divus Zviedrijas pilsoņus un vēl vienu cilvēku ievainoja. Medijos parādījušās ziņas, ka šāvējs ir 45 gadus vecais tunisietis Abdesalems Džilni Meftahs Lasueds, kurš savulaik esot pieprasījis patvērumu Beļģijā.