foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: 13 gadus vecs igauņu hokeja milzis noslāna ne tikai savus pretiniekus, bet arī Latvijas tiesnešus
Cīņa ar 13 gadus veco igauņu hokejistu abiem mača tiesnešiem izvērtās visai smaga.
Hokejs
2023. gada 16. oktobris, 18:13

VIDEO: 13 gadus vecs igauņu hokeja milzis noslāna ne tikai savus pretiniekus, bet arī Latvijas tiesnešus

Jauns.lv

Prātam nepatverami asumi izvērtās svētdien, 15. oktobrī,Latvijas bērnu un jauniešu hokeja čempionāta spēlē, kas norisinājās, Daugavas ledus hallē, Rīgā, kur savā starpā spēkojās "Rīga 2010" ar "Baltijas vilki 2010" no Ikšķiles.

13 gadus vecais un 189 centimetrus garais “vilks” no Igaunijas Leonards Reinols mača pašā izskaņā tika pie ļoti savdabīga noraidījuma - 5+20+20+20+20 minūtes, kamēr rīdzinieku ukraiņu spēlētājs Maksims Versheckis saņēma divus lielos sodus (5+20 un 5+20 minūtes).

Savdabīgā konfliktsituācija izvērtās, kad līdz mača beigām bija atlikušas 34 sekundes un galvaspilsētas jaunie hokejisti bija vadībā ar 7:3. Pie “vilku” vārtiem izcēlās neliela pagrūstīšanās, kuras laikā ļoti nekorekti izrīkojās ukraiņu hokejists Versheckis, kurš ar slidām iebrauca Reinola kājā no aizmugures, apdraudot igauņa veselību. Raženais Ikšķiles komandas hokejists pamatīgi uzvilkās un devās pārmācīt gadu vecāko, bet krietni īsāko (169 centimetri) ukraiņu hokejistu.

Kad abi karstgalvji bija nokrituši uz ledus, kautiņu izbeigt vēlējās abi mača tiesneši Jānis Straupe un Jānis Eglītis, tomēr igauņu jaunietis spēlēs soģos saskatīja savus pretiniekus un ar dūrēm metās viņiem virsū. Beigās kopīgiem spēkiem izdevās savaldīt jauno hokejistu, tomēr viņa nākotne sporta veidā vismaz Latvijas čempionātā varētu būt stipri apšaubāma, jo “Baltijas vilki” paziņojuši, ka pārtrauc sadarbību ar šo igauņu hokejistu.

Jādomā, ka arī Versheckis varētu tikt pie garākas diskvalifikācijas.

Interesanti, ka Ikšķiles komandu trenē tādi pazīstami Latvijas hokejisti kā Edgars Masaļskis, Aleksejs Širokovs, Maksims Širokovs un Aigars Bērziņš, kamēr Rīgas komandu Andrejs Ignatovičs, Igors Smirnovs un Dmitrijs Kuzmins.