foto: EPA/Scanpix
Ostapenko uzvar Pegulu un sasniedz Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu
Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko WTA rangā nopelnīja 215 punktus.
Citi sporta veidi
2023. gada 4. oktobris, 08:41

Ostapenko uzvar Pegulu un sasniedz Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā pieveica pasaules ranga ceturto numuru Džesiku Pegulu no ASV un sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Latvijas tenisiste bija pārāka ara 6-4, 6-2, svinot otro panākumu piecās savstarpējās spēlēs.

Maču ar servi uzsāka Ostapenko un pirmajā geimā uzvarēja, bet otrajā geimā nespēja izmantot divas breikbumbas, ļaujot Pegulai panākt izlīdzinājumu. Nākamos četrus geimus uzvarēja servi uzņemošā spēlētāja, bet izšķirošais izrādījās pirmā seta desmitais geims, kad pie rezultāta 5-4 Ostapenko atspēlējās no 0:40 un ar pirmo setbumbu svinēja uzvaru geimā un setā.

Otro setu pārliecinoši uzsāka Ostapenko, otrajā geimā laužot pretinieces servi un panākot 2-0. Trešajā geimā Ostapenko pie savas serves nonāca iedzinējos ar 0:40, taču atspēlēja visas trīs breikbumbas un panāca 3-0. Turpinājumā katra no tenisistēm uzvarēja savas serves divus nākamos geimus, bet astotajā geimā Latvijas labākā spēlētāja ieguva divas mačbumbas pie Pegulas serves un izmantoja jau pirmo.

Ostapenko šajā mačā bija labāka visos statistikas rādītājos - netveramās servēs (5 pret 1), dubultkļūdās (1 pret 3), pirmās serves precizitātē (64% pret 51%), pirmās serves izcīnītajos punktos (61% pret 48%), izmantotajās breikbumbās (5/10 pret 2/8) un gūtajos punktos (70 pret 55).

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko WTA rangā nopelnīja 215 punktus.

Ar 13.numuru turnīrā izsētās Ostapenko (WTA 17.) pretiniece cīņā par pusfinālu būs neitrālā sportiste Ļudmila Samsonova (WTA 22.) vai ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 44.).

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko Pekinā ar 2-6, 6-3, 6-2 pieveica Vācijas tenisisti Efu Līsu (WTA 121.), bet otrajā kārtā uzvarēja bez cīņas, Čehijas sportistei Lindai Noskovai (WTA 42.) savainojuma dēļ kortā nedodoties.

Pegula sacensības sāka ar otro kārtu, ar 6-7 (2:7), 6-2, 6-1 apspēlējot neatkarīgo tenisisti Annu Bļinkovu (WTA 39.).

Līdzšinējās četrās savstarpējās cīņās Ostapenko bija uzvarējusi tikai reizi, trīs setos uzvarot 2015.gada turnīrā Kvebekā. Pārējās cīņās, no kurām pēdējā bija šogad Dohas sacensību astotdaļfinālā, uzvaru svinēja amerikāniete.

Latvijas tenisiste šosezon Ostapenko ir izcīnījusi vienu titulu, uzvarot Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīrā, bet karjerā uzvarējusi sešos turnīros.

Turnīrs Ķīnā norisinās cietā seguma kortos.