foto: VEF Rīga
U-18 izlases līderis Blūms tomēr pievienojas "VEF Rīga"
Roberts Blūms pārbaudes spēlē pret Kauņas "Žalgiris".
Basketbols
2023. gada 29. septembris, 11:59

U-18 izlases līderis Blūms tomēr pievienojas "VEF Rīga"

Jauns.lv

Desmitkārtējai Latvijas basketbola čempionvienībai "VEF Rīga" pievienojies Latvijas U-18 valstsvienības līderis Roberts Blūms, portālam Jauns.lv pavēstīja klubā.

192 centimetrus garais Roberts Blūms šajā vasarā palīdzēja Latvijas U-18 basketbola izlasei izcīnīt uzvaru B divīzijā un atgriezties augstākajā divīzijā. Sacensību laikā Blūms vidēji guva 20 punktus, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles. Kopumā turnīrā Blūms izcēlās arī ar ļoti augstu precizitāti: 48,9% divpunktniekos, 38,7% trīspunktniekos un 96% soda metienos un tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Roberts Blūms ar "VEF Rīga" aizvadījis pilnvērtīgu sagatavošanās ciklu un bijis sastāvā gaidāmās sezonas pārbaudes spēlēs, Vlada Garasta kausa ietvaros spēlē pret Tallinas "Kalev/Cramo" uzbrūkošais aizsargs guva 27 punktus.

Iepriekšējā sezonā 17 gadus jaunais Roberts Blūms pārstāvēja Eirolīgas komandas "LDLC ASVEL" dublieru komandu, kur caurmērā guva 4,9 punktus. Jau jūnijā tika izziņots, ka Blūms karjeru turpinās Francijā, virslīgas jaunpienācējas "Saint-Quentin" sastāvā, tomēr basketbolists tā arī uz turieni nedevās.

Aizvadītajā sezonā "Saint-Quentin" izcīnīja pirmo vietu Francijas pēc spēka otrajā līgā jeb "ProB" un nodrošināja iespēju nākamajā sezonā spēlēt Francijas spēcīgākajā līgā.

Līgums ar Robertu noslēgts uz diviem gadiem ar opciju to pagarināt pēc otrās sezonas "VEF Rīga" rindās.

Roberts Blūms ir ilggadējā Latvijas valstsvienības kapteiņa un tagadējā "VEF Rīga" valdes priekšsēdētāja Jāņa Blūma dēls.