foto: LETA
Jakam rezultatīva piespēle uzvarētā Čehijas ekstralīgas spēlē
Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks.
Hokejs
2023. gada 22. septembris, 22:42

Jakam rezultatīva piespēle uzvarētā Čehijas ekstralīgas spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks piektdien Čehijas ekstralīgas mačā atdeva rezultatīvu piespēli, viņa un Kristapa Zīles pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" komandai svinot uzvaru.

"Verva" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Brno "Kometa" vienību.

Jaks otrā perioda 15.minūtē piedalījās uzbrukumā, kurā viesi vairākumā panāca 2:1. Šajā mačā Jaks 19 minūtēs un 53 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1, kamēr Zīlem uz ledus pavadītajās 17 minūtēs un četrās sekundēs bija viens spēka paņēmiens, viens bloķēts metiens, divas soda minūtes un arī lietderība +1.

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlē pieci latvieši un Jaks joprojām ir vienīgais, kurš pirmajās trīs spēlēs ticis pie kāda punkta. Piektdien Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīrži" viesos ar 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vītkovices "Ridera" ar Robertu Bukartu sastāvā, abiem latviešu uzbrucējiem nerealizējot savus pēcspēles metienus, kamēr aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" tādā pašā veidā mājās ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja "Mlada Boleslav".

Pēc trīs spēlēm Hradeckrālovas vienība ar septiņiem punktiem ir trešā, Litvīnovas komanda ar sešiem punktiem - septītā, Vītkovices hokejisti ar četriem punktiem - devītie, bet Kladno klubs ar diviem punktiem ir priekšpēdējā, 13.pozīcijā.