foto: ANP Sport / Gerrit van Keulen/Si/ Vida Press
Latvijas nākamā pretiniece Turcija par treneri ieceļ slaveno Montellu
Vinčenco Montella līdz šim strādāja Turcijas klubā Adanas "Demirspor".
Futbols
2023. gada 22. septembris, 10:49

Latvijas nākamā pretiniece Turcija par treneri ieceļ slaveno Montellu

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlases pretinieci 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Turciju turpmāk vadīs itālis Vinčenco Montella, ceturtdien paziņoja Turcijas Futbola federācija.

Montella amatā nomainīs vācieti Štefanu Kuncu un viņa uzdevums būs aizvest Turciju līdz 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Atlases D apakšgrupā Turcija pēc piecām spēlēm ir otrā, tikpat punktu iekrājot arī Horvātijai, bet par trīs mazāk - Armēnijai un Velsai. Latvijas izlase, kas 15. oktobrī viesosies Turcijā, pagaidām ir bez punktiem.

Iepriekšējā darba vieta Montellam bija Turcijas komanda Adanas "Demirspor", kuru viņš vadīja no 2021. gada septembra līdz šai vasarai. Adanas vienība Montellas vadībā iepriekšējā sezonā izcīnīja savu vēsturiski augstāko vietu Turcijas čempionātā, finišējot ceturtā.

Kā treneris Montella ar "Sevilla" un Florences "Fiorentina" komandām aizkļuvis līdz nacionālo kausu fināliem Spānijā un Itālijā. Tāpat viņš vadījis "AC Milan", "Sampdoria" un "Catania" komandas, kā arī bijis "AS Roma" pagaidu galvenais treneris.

Tieši "AS Roma" komandā bijušais uzbrucējs Montella pavadīja lielāko daļu savas futbolista karjeras, 2001. gadā kļūstot par Itālijas čempionu. Viņš spēlēja arī Londonas "Fulham" komandā Anglijas premjerlīgā, kā arī itāļu vienībās "Sampdoria", "Genoa" un "Empoli".

Itālijas valstsvienībā Montella laukumā devās 20 spēlēs un guva trīs vārtus, 2000. gadā kļūstot par Eiropas vicečempionu.