foto: Instagram/@daismorrison
No retas vēža formas miris 24 gadus vecs angļu futbolists; pirms dažām dienām viņš bildināja savu mīļoto meiteni
Deizija un Bens.
Sporta zvaigznes
2023. gada 21. septembris, 14:26

No retas vēža formas miris 24 gadus vecs angļu futbolists; pirms dažām dienām viņš bildināja savu mīļoto meiteni

Jauns.lv

Bijušais Anglijas junioru futbola izlases spēlētājs Bens Kāls ar vēzi miris 24 gadu vecumā. Tikai pirms dažām nedēļām viņš pastāstīja, ka bildinājis savu mīļoto Deiziju Morisoni.

Jaunībā uzskatīts par milzīgu talantu, Kāls trenējās Sauthemptonas akadēmijā un komandu pārstāvēja Anglijas jauniešu čempionātos, spēlējot visaugstākajā līmenī. Viņa futbolista karjeras sapņi aprāvās 17 gadu vecumā, kad jaunam futbolistam tika diagnosticēts rets ļaundabīgs kaula audzējs, ko sauc par Jūinga sarkomu. Viņš mēģināja turpināt futbolista gaitas, tomēr 19 gadu vecumā tam tika pielikts punkts.

Bendžamins bija pārcietis ceļgala operāciju un šķita, ka spēs pievārēt arī draudīgo saslimšanu. Sportista karjeru nācās beigt, taču viņš turpināju aktīvu dzīvesveidu, kļūstot par privāto treneri. Diemžēl operācija nepalīdzēja – vairākas reizes notika recidīvi.

foto: Instagram/@daismorrison

Labu ziņu no ārstiem nebija. Tikai pieci procenti pacientu ar šo vēža formu spēj izdzīvot piecus gadus pēc diagnozes noteikšanas. Kāls ticēja, ka uzvarēs šajā cīņā. Grūtā brīdī bijušo futbolistu atbalstīja viņa mīļotā Deizija Morisone.

Pirms dažām nedēļām bijušais sportists bildināja savu meiteni. Viņa teica jā. Bet sestdien, 16. septembrī, pienāca sēru vēsts. "Vissmagākās atvadas. Vakar es zaudēju visu savu dzīvi, savu līgavaini, savu otro pusīti, visu savu pasauli... Vienmēr esmu cerējusi un lūgusi Dievu, lai šī diena nekad nepienāk. Es tevi mīlu vairāk, nekā spēj izteikt vārdi. Es arī zinu, cik ļoti tu mani mīlēji," rakstīja Morisone.

Anglijas "Championship" līgā spēlējošais "Southampton" futbola klubs, kuru savulaik spoži pārstāvēja mūsu Marians Pahars, izteicis līdzjūtību spēlētāja tuviniekiem. "Mūsu domas ir ar Bena ģimeni, draugiem un viņa draudzeni Deiziju," teikts paziņojumā.