foto: Insidefoto/Sipa USA/ Vida Press
Olimpiskā čempione, kas vērsusies pie ārsta gūžas sāpju dēļ, uzzina šokējošu diagnozi
Ariarne Titmusa.
Sporta zvaigznes
2023. gada 20. septembris, 13:02

Olimpiskā čempione, kas vērsusies pie ārsta gūžas sāpju dēļ, uzzina šokējošu diagnozi

Jauns.lv

Divkārtējā olimpiskā čempione peldēšanā, 23 gadus vecā austrāliete Ariarne Titmusa uz magnētiskās rezonanses izmeklējumu devās gūžas sāpju dēļ, un, meklējot cēloni, ārsti pēkšņi konstatēja audzēju.

"Man tiešām kaut kas bija gūžā, bet tas bija pilnīgi izskaidrojams. Un tad ārsti pamanīja vēl kaut ko, kas visu pārējo padarīja otršķirīgu. Manā labajā olnīcā tika konstatēts liels audzējs. Visi zina, ka es vairāk par visu vēlos būt māte. Šādās situācijās jūs domājat par sliktāko notikumu attīstības scenāriju. Es baidījos, ka varētu zaudēt olnīcas," "Instagram" rakstīja Titmusa.

Pagājušajā nedēļā austrāliete pārcieta operāciju, pēc kuras dalījās ar faniem priecīgā jaunumā - audzējs tika izņemts.

foto: Instagram/@ariarnetitmus_
Ariarne Titmusa.

"Būt sportistam ir sarežģīti. Būt sievietei ir sarežģīti. Pēdējo pāris nedēļu laikā esmu daudz ko uzzinājusi par savu ķermeni un tā iespējām. Sapratu, ka laba fiziskā forma nepadara cilvēku neuzņēmīgu pret šādām lietām. Esmu priecīga, ka audzējs tika atklāts, pirms tas paspēja izaugt vēl lielāks," sacīja Titmuss.

23 gadus vecā Titmusa Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja četras medaļas. Viņa kļuva par olimpisko čempioni 200 un 400 metru distancēs brīvajā stilā. Tāpat viņa izcīnīja sudrabu 800 metru distancē brīvajā stilā un bronzu 4x200 metru stafetē brīvajā stilā.