Vasermanis un Strautmanis — uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmā šaušanā ar pneimatisko pistoli
Emīls Vasermanis, itālis Federiko Nilo Maldini un Lauris Strautmanis līksmo par medaļām (foto: Latvijas Šaušanas federācija)
Citi sporta veidi
2023. gada 15. septembris, 00:18

Vasermanis un Strautmanis — uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmā šaušanā ar pneimatisko pistoli

Jauns.lv/LETA

Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis ceturtdien Brazīlijā Pasaules kausa posma sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē ieņēma otro vietu, kamēr Lauris Strautmanis noslēdza labāko trijnieku.

Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis — godalgoto trijniekā (foto: Latvijas Šaušanas federācija)

Vasermanis kvalifikācijā sašāva 586 punktus, sasniedzot labāko rezultātu, bet Lauris Strautmanis ar ar 580 punktiem kvalifikācijā ierindojās sestajā pozīcijā un arī iekļuva finālā, kurā sacensības turpināja astoņu labāko rezultātu īpašnieki.

Vēl Rihards Zorge ar 568 punktiem ieņēma 36.vietu 64 šāvēju konkurencē un nesasniedza finālu.

Savukārt finālā Strautmanis, sakrājot 217,3 punktus, izstājās pirms pēdējās kārtas un izcīnīja trešo vietu, kamēr Vasermanis pēdējā kārtā piekāpās itālim Federiko Nilo Maldīni. Vasermanis noslēdza finālu ar 236,4 punktiem, bet itālis sakrāja 237,8 punktus.

Agate Rašmane šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli

Latvijas šāvēja Agate Rašmane svētdien izcīnīja 19. vietu Tokijas olimpisko spēļu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

gallery icon

Jau ziņots, ka ceturtdien Agate Rašmane šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē kvalifikācijā sasniedza ceturto labāko rezultātu, bet finālā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausa posms Riodežaneiro beigsies otrdien.