foto: REUTERS/SCANPIX
Žagara iespējamais nākamais klubs pārceļas uz Dubaiju, bet spēles tur neaizvadīs
Pēdējās dienas arvien biežāk dzirdamas runas, ka Artūrs Žagars tuvākajā laikā parakstīs trīs gadu līgumu ar Stambulas "Fenerbahce", bet gaidāmo sezonu viņš varētu iesākt Viļņas "Wolves" rindās.
Basketbols
2023. gada 13. septembris, 12:04

Žagara iespējamais nākamais klubs pārceļas uz Dubaiju, bet spēles tur neaizvadīs

Jauns.lv/LETA

Eirokausa rīkotāja "Euroleague Basketball" noliedza, ka Viļņas "Wolves" komanda dažus šīs sezonas turnīra mačus aizvadīs Dubaijā, vēsta organizācija.

Pirmdien tika ziņots, ka šajā komandā nonāks latviešu basketbolists Artūrs Žagars, kurš tiks īrēts no Stambulas "Fenerbahce". Žagars gan vēl nav nonācis "Fenerbahce" paspārnē.

Pirmdien Dubaijas valdības mediju aģentūra (GDMO) paziņoja, ka "Wolves" operacionālās darbības turpmāk tiks veiktas no Dubaijas. No sociālajā tīklā "X" ievietotā paziņojuma bija noprotams, ka komanda arī varētu aizvadīt mačus Dubaijā.

"Euroleague Basketball" uz to reaģējot, otrdien paziņoja, ka no "Wolves" nav saņemts pieprasījums mačus aizvadīt Dubaijā, tādējādi visas Viļņas kluba mājas spēles notiks Lietuvas galvaspilsētā. "Wolves" ULEB Eirokausā ir vienā apakšgrupā ar Rīgā bāzēto Ukrainas komandu Slobožanskas "Prometey".

Kluba prezentācijā Dubaijā piedalījās kādreizējie Lietuvas izlases basketbolisti, "Wolves" vienības prezidents Rimands Kaukēns un komandas vēstneši dvīņubrāļu Kšištofs un Darjušs Lavrinoviči.

"Wolves" ir Dubaijā dzīvojošā Lietuvas bagātākā cilvēka miljardiera Gedimina Žiemeļa pērn jaunveidots klubs, kas pārņēma Alītas "Dzūkija" licenci. Komandu vada kādreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra, bet kluba pirmais treneris bija kādreizējais "VEF Rīga" stūrmanis Rims Kurtinaitis.