foto: AP/Scanpix
Likumsakarība vai sakritība – ar komandām, kas turnīros uzvar Franciju un Spāniju, notiek interesantas lietas
Latvijas izlases treneris Luka Banki skaidro, kā uzvarēt.
Basketbols
2023. gada 2. septembris, 01:07

Likumsakarība vai sakritība – ar komandām, kas turnīros uzvar Franciju un Spāniju, notiek interesantas lietas

Jauns.lv

2003. gadā Lietuva tika pie FIBA EuroBasket zelta, 2007. gadā, arī FIBA EuroBasket turnīrā, pie zelta godalgām tika Krievija, FIBA Pasaules kausā 2020. gadā Lietuva izcīnīja bronzu, Olimpiskajā  basketbola turnīrā 2016. gadā ASV izcīnīja zeltu, bet 2017. gadā FIBA EuroBasket turnīrā zelta godalgas ieguva Slovēnija. Vai ir kāda saistība šiem šķietami nejaušajiem panākumiem?

Izrādās, ir! FIBA preses dienests norāda uz interesantu statistiku – visi šie panākumi notikuši, kad minētās komandas viena turnīra ietvaros uzvarējušas gan Franciju, gan Spāniju.

Proti, pēdējo 25 gadu laikā tas ir noticis piecas reizes, kad Eiropas, Pasaules kausa izcīņā vai Olimpiskajā basketbola turnīrā kādai komandai turnīrā izdevies uzvarēt gan Franciju, gan Spāniju.  Attiecīgā komanda visās šajās reizēs ir tikusi uz goda pjedestāla.

Un, kā norāda, FIBA, zināma loģika šajā statistikā ir - Francija un Spānija ir pierādījušas sevi kā starptautiskā basketbola lielvalstis. Tāpēc, iespējams, nav pārsteigums, ka pārspējot abas komandas vienā turnīrā, parasti tiek gūti panākumi, jo komanda ir apliecinājusi, ka spēj uzvarēt tādus grandus kā Francija un Spānija.

Pasaules kausa pirmais lielākais pārsteigums: Latvijas basketbola izlase sīvā cīņā uzvar zvaigžņoto Franciju. 27.08.2023.

gallery icon

Latvijas basketbola izlase savā debijas reizē FIBA ​​Basketbola kausa izcīņā, pārspējot gan Franciju, gan Spāniju, paveikusi nudien kaut ko tādu, par ko tikai retais prognozētu pilnā nopietnībā.

Abas šīs komandas – Francija un Spānija – pērn sacentās FIBA ​​EuroBasket 2022 finālā, un tagad Latvija abas ir pārspējusi, kas pat nebija kvalificējusies šim turnīram, un pirmo reizi spēlē uz pasaules basketbola skatuves.

Latvijas basketbolisti pieveic pasaules čempionus spāņus

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu ...

gallery icon

“Latvijai vēl ir jāstrādā, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, bet vai viņi varētu būt lemti izcilībai ar savu “pasakaino skrējienu” līdz pat vietas nodrošināšanai uz goda pjedestāla? Vēsture ir viņu pusē. Kādu vietu 2023. gada FIBA Pasaules kausā iegūs Latvija,” retoriski vaicā FIBA preses dienests.