Futbols
2023. gada 13. augusts, 00:31

Dani Olmo 3 "Bayern" 0 — "Leipzig" sakauj titulētos pretiniekus Vācijas Superkausā, sabojājot Harija Keina debiju

Jauns.lv/LETA

"Leipzig" futbolisti sestdien izcīnīja Vācijas Superkausu, ar trim spāņu leģionāra Dani Olmo vārtiem sakaujot Minhenes "Bayern" — 3:0 (2:0).

Abām komandām Vācijas Superkausa izcīņā tiekoties otro gadu pēc kārtas, Leipcigas futbolisti izvirzījās vadībā pēc diviem precīziem Dani Olmo sitieniem.

Jau trešajā minūtē Olmo raidīja pie viņa soda laukumā atlēkušo bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, bet 44.minūtē pēc individuālajiem pūliņiem pa zemi raidīja bumbu vārtu vidū, Minhenes komandas vārtsargam Svenam Ulreiham nespējot atvairīt sitienu.

Otrajā puslaikā Minhenes klubs centās gūt vārtus, taču Nusairs Mazraui savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un 3:0 ar 11 metru sitienu panāca Olmo, kurš trīs minūtes vēlāk saņēma dzelteno kartīti un tika nomainīts 78.minūtē.

Šajā spēlē "Bayern" rindās debitēja britu futbolists Harijs Keins, taču 30 gadus vecajam un ilggadējam Anglijas premjerlīgas kluba "Tottenham Hotspur" līderim tā arī neizdevās izcīnīt savu pirmo trofeju karjerā.

No 2010. līdz 2023. gadam viņš sava kluba labā guva 280 vārtus 435 spēlēs, bet kopš 2015. gada Anglijas izlasē 84 vārtus 58 spēlēs, taču ne klubā, ne izlasē nav plūcis uzvarētāja laurus. Vistuvāk kārotajam triumfam viņš bija 2020. gada Eiropas čempionāta finālā, kad "Wembley" stadionā Anglija pēcspēles 11 metru sitienos piekāpās Itālijai. Keins bija rezultatīvs, taču pievīla partneri.

foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc spēles Olmo kopā ar komandu gavilē par izcīnīto Superkausu

"Leipzig" Superkausu ieguva pirmo reizi.

"Bayern" Superkausā spēlēja kā valsts čempione, bet "Lepzig" - kā kausa ieguvēja.

Bavārijas komanda ir Vācijas Superkausa titulētākā vienība, trofeju iegūstot desmit reizes.

Bundeslīgas čempionātu "Bayern" piektdien uzsāks ar maču izbraukumā, tiekoties ar Brēmenes "Werder", bet Leipcigas komanda dienu vēlāk viesosies pie Leverkūzenes "Bayer".