foto: Zane Bitere/LETA
Mārtiņš Laksa atgriežas Polijas čempionātā
Mārtiņš Laksa tika iekļauts paplašinātajā Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā Pasaules kausa, tomēr netika iekļauts to spēlētāju vidū, kas pretendē uz vietu sastāvā.
Basketbols
2023. gada 4. augusts, 14:32

Mārtiņš Laksa atgriežas Polijas čempionātā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Lietuvas Basketbola līgā (LKL), karjeru turpinās Polijas klubā Glivices GTK, piektdien paziņoja Glivices vienība.

Pagājušajā sezonā Laksa spēlēja Jonavas "CBet" komandā, ar kuru kopā LKL piedzīvoja neveiksmi bronzas sērijā, līdz trim uzvarām zaudējot ar 2-3.

Latvijas basketbolists 40 aizvadītajos mačos LKL vidēji izcēlās ar 10,7 punktiem, realizējot 40,1% tālmetienu, un 2,7 atlēkušajām bumbām

Pirms pievienošanās Lietuvas vienībai viņš 2021./2022. gada sezonu sāka Ungārijas klubā Sēkešfehērvāras "Alba", bet pēc tam no janvāra otrās puses spēlēja Vācijas bundeslīgas vienībā Gīsenes "46ers", kurās rindās 18 mačos viņš vidēji izcēlās ar 7,1 punktu, 2,7 atlēkušajām bumbām.

Pirms Ungārijas Laksa nepilnas divas sezonas pavadīja Polijas klubā Ļubļinas "Start". Vēl pirms tam viņš spēlēja Spānijas komandā Madrides "Movistar Estudiantes".

Laksa 2017. gadā pirmo reizi karjerā devās leģionāra gaitās, divas sezonas pārstāvot ACB klubu Kompostelas "Obradoiro". Savā pirmajā ACB sezonā Laksa laukumā devās 28 cīņās, kurās vidēji desmit minūtēs guva 3,6 punktus, bet 2018./2019. gada sezonā viņš piedalījās vien divos mačos.

Laksa spēlējis "VEF Rīga", "Ventspils", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Valmiera"/ORDO komandās. Viņš ir divkārtējs Latvijas čempions, pirmo titulu izcīnot ar "VEF Rīga", bet 2016. gadā triumfējot ar "Valmiera/Ordo" klubu. Tāpat viņš ir 2013. gada Baltijas basketbola līgas (BBL) čempions.

Glivices GTK, kuras rindās spēlējis arī Roberts Stumbris, pagājušajā sezonā Polijas čempionātā ierindojās 14. pozīcijā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.