Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Semeņistaja iekļūst Oloumoucas turnīra pusfinālā
foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi

Semeņistaja iekļūst Oloumoucas turnīra pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja piektdien Čehijas pilsētā Olomoucā sasniedza Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālu un dubultspēļu sacensību finālu.

Semeņistaja iekļūst Oloumoucas turnīra pusfinālā...

Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru un WTA rangā atrodas 172.vietā, ar 6-4, 6-4 pieveica īpašo ielūgumu saņēmušo mājinieci Terezu Valentovu (WTA 730.).

Latvijas tenisiste guva krietni vairāk punktu pēc otrajām servēm (17/34 pret Valentovas 7/23), kā arī nopelnīja vairāk breikbumbu, sešas no 14 pārvēršot punktos. Čehiete izmantoja pusi no astoņām breikbumbām.

Par pusfināla sasniegšanu Latvijas sportiste ir nopelnījusi 29 WTA ranga punktus.

Pusfinālā Semeņistaja tiksies ar sacensību sesto raketi Rumānijas sportisti Aleksandru Ignatiku (WTA 245.), kura ar 6-3, 6-1 pieveica turnīra galveno favorīti spānieti Leiri Romero Gormasu (WTA 190.).

Jau ziņots, ka  pirmajā kārtā Semeņistaja bija brīva, otrajā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja Čehijas tenisisti Denīzu Hindovu (WTA 642.) bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-2 apspēlēja Vācijas tenisisti Annu Gabricu (WTA 1354.).

Piektdien Latvijas tenisiste pārī ar Kazahstānas tenisisti Žibeku Kulambajevu (2.) dubultspēļu sacensību pusfināla cīņā ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja čehietes Karolīnu Kubanovu un Denisu Hindovu (4.).

Semeņistaja nopelnījusi 48 dubultspēļu ranga punktus.

Finālā Semeņistajas un Kulambajevas duets tiksies ar rīkotāju ielūgumu saņēmušajām čehietēm Magdalenu Smēkalovu un Terezu Valentovu.

Pirmās kārtas cīņā Latvijas/Kazahstānas duets ar 6-4, 3-6, 14:12 pārspēja rumānieti Karolu Patriciju Bejenaru un francūzieti Tifāniju Lemetru, bet ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-2 pieveica mājinieču pāri Aneta Laboutkova/Ivana Sebestova.

Turnīrs Olomoucā norisinās uz māla seguma.

Tikmēr Diāna Marcinkēviča sasniedza Vitorijas W-100 turnīra dubultspēļu sacensību finālu.

Marcinkēviča, kura spēlē pārī ar francūzieti Estelli Kaskino, pusfināla mačā ar rezultātu 7-5, 2-6, 10:6 guva virsroku pār sacensībās ar trešo numuru izsētajām taizemietēm Luksiku Kumhumu un Peangtarnu Plipueču.

Iekļūstot finālā, Marcinkēviča iekrājusi 85 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas viņai no 273. vietas dubultspēļu rangā ļaus pakāpties par apmēram 30.pozīcijām. 

Finālā pretī stāsies turnīrā ar pirmo numuru izsētās Lielbritānijas tenisistes Ališa Bārneta un Olīvija Nikolsa.

Pirmajā kārtā Latvijas un Francijas duets ar 6-2, 6-2 pārspēja mājinieces Patrīciju Rodrigesu Karretero un Meiliju Fernandesu del Moralu, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 1-6, 11:9 guva virsroku pār spānieti Marinu Basolsu-Riveru un Filipīnu tenisisti Aleksandru Īlu.

Vienspēlē Marcinkēviča (WTA 398.) piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā kārtā, kurā ar 2-6, 4-6 zaudēja Spānija tenisistei Evai Gerreo Alvaresai (WTA 362.)