foto: imago/Sirotti
Liepiņam 44. un Skujiņam 55. vieta Beļģijas tūres pēdējā posmā
Toms Skujiņš.
Citi sporta veidi
2023. gada 18. jūnijs, 23:53

Liepiņam 44. un Skujiņam 55. vieta Beļģijas tūres pēdējā posmā

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucēji Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš svētdien velobrauciena "Baloise Belgium Tour" (UCI kat.2.Pro) piektajā posmā finišēja lielajā grupā, ierindojoties attiecīgi 44. un 55.vietā, bet kopvērtējumā Skujiņš ieņēma desmito vietu.

Riteņbraucēji nelīdzenā reljefā mēroja 194,8 kilometrus Briseles apkārtnē.

Uzvaru izcīnīja Nīderlandes pārstāvis Fabio Jakobsens ("Soudal - Quick Step"), apsteidzot divus mājiniekus - Jasperu Filipsenu ("Alpecin-Deceuninck") un Latvijas riteņbraucēju komandas biedru "Trek - Segafredo" vienībā Tibo Nisu.

Latvieši finišēja ar tādu pašu rezultātu kā uzvarētājam.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja nīderlandietis Metjū van der Pūls ("Alpecin-Deceuninck"), kurš par 40 sekundēm apsteidza Norvēģijas riteņbraucēju Sērenu Vērenšullu ("Uno-X Pro") un par 53 sekundēm - dāni Kasperu Pedersenu ("Soudal-Quick Step").

Atpaliekot no uzvarētāja minūti un 46 sekundes, Skujiņš ieņēma desmito vietu, bet Liepiņš, van der Pūlam zaudējot 15 minūtes un 34 sekundes, ieņēma 35.vietu.

Par izcīnītajām vietām kopvērtējumā Skujiņš nopelnīja 35 un Liepiņš - trīs pasaules ranga punktus.

Beļģijas tūre norisinājās 92.reizi. Pērn par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva šveicietis Mauro Šmits, bet pirms tam divas reizes pēc kārtas triumfēja beļģis Remko Evenpūls.