foto: AP/Scanpix
Ņujorkas "Rangers" galvenā trenera amatā apstiprina Lavioletu
Laviolets pie "Capitals" stūres
Hokejs
2023. gada 13. jūnijs, 23:44

Ņujorkas "Rangers" galvenā trenera amatā apstiprina Lavioletu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas "Rangers" otrdien galvenā trenera amatā apstiprināja bijušo Vašingtonas "Capitals" treneri Pīteru Lavioletu.

Laviolets jau aprīlī paziņoja, ka neturpinās vadīt "Capitals", kas šogad pirmo reizi kopš 2014.gada nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai. Viņa līgums ar Vašingtonas komandu beigtos 30.jūnijā.

"Pītera iespaidīgā pieredze, kas iekļauj uzvaru Stenlija kausā un iekļūšanu finālā ar trīs dažādām komandām, ir padarījusi viņu par vienu no cienījamākajiem treneriem līgā. Esmu pārliecināts, ka viņš būs pareizais treneris, lai palīdzētu konsekventi iekļūt Stenlija kausa izcīņā," paziņojumā citēts "Rangers" ģenerālmenedžeris Džeimss Dolans.

58 gadus vecais speciālists trenera karjeras laikā vadījis arī Ņujorkas "Islanders", Karolīnas "Hurricanes", Filadelfijas "Flyers" un Nešvilas "Predators". 

Viņš triumfēja Stenlija kausa izcīņā ar "Hurricanes" 2006.gadā, bet "Predators" un "Flyers" aizvadīja līdz finālam, kļūstot par vienu no četriem treneriem, kuriem tas izdevies ar trīs dažādām komandām.

Pirms Lavioleta "Rangers" vadīja Žerārs Galāns, kurš tika atbrīvots pēc tam, kad Ņujorkas vienība Stenlija kausa izcīņā izstājās pirmajā kārtā, ar 3-4 atzīstot Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Šobrīd NHL bez galvenā trenera palikusi tikai Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".