Urugvajas U-20 futbolisti pirmo reizi triumfē Pasaules kausā
foto: ZUMAPRESS.com
Urugvajas U-20 futbola izlase.
Futbols
2023. gada 12. jūnijā, 10:15

Urugvajas U-20 futbolisti pirmo reizi triumfē Pasaules kausā

Jauns.lv/LETA

Par Pasaules kausa ieguvējiem futbolā U-20 vecuma grupā svētdien kļuva Urugvajas izlase, kas finālā ar 1:0 (0:0) pārspēja Itālijas valstsvienību.

Urugvajas U-20 futbolisti pirmo reizi triumfē Pasa...

Vienīgos vārtus Argentīnā notiekošā čempionāta finālmača 86. minūtē guva Lusjano Rodrigess.

Urugvajas U-20 izlasei šis ir pirmais izcīnītais Pasaules kauss. Līdz šim vienība divas reizes bija cīnījusies finālā (1997. un 2013. gadā) un abas reizes zaudējusi.

Jau vēstīts, ka trešo vietu izcīnīja Izraēlas U-20 futbolisti, kuri cīņā par bronzu ar 3:1 (1:1) apspēlēja Dienvidkoreju.

Čempionāts sākumā bija plānots Indonēzijā, taču šī valsts marta beigās politisku iemeslu dēļ atteicās uzņemt Izraēlu, ar ko tai nav diplomātisko attiecību, un Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) lēma, ka čempionāts notiks Argentīnā.

Pēc organizatoru tiesību zaudēšanas tiesības piedalīties finālturnīrā zaudēja arī Indonēzijas izlase.

Par turnīra rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju kļuva Itālijas U-20 izlases līderis Čezāre Kasedejs, kurš izcēlās ar septiņiem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

U-20 Pasaules kauss tiek rīkots kopš 1977. gada un notiek reizi divos gados. Titulētākā komanda ir Argentīnas izlase, kas turnīrā triumfējusi sešas reizes, bet pieci tituli ir brazīliešiem.