foto: AP/Scanpix
Kriss Pols, visticamāk, pametīs Fīniksas "Suns"
Kriss Pols pēdējos gados allaž izslēgšanas spēlēs ir iedzīvojies dažādos savainojumos.
Basketbols
2023. gada 8. jūnijs, 11:50

Kriss Pols, visticamāk, pametīs Fīniksas "Suns"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Fīniksas "Suns" varētu pārtraukt saistības ar komandas pieredzes bagātāko spēlētāju Krisu Polu, vēsta "Bleacher Report" apskatnieks Kriss Heinss.

Pols un "Suns" aizvadījuši tikšanos, kurā apsprieda basketbolista nākotni komandā. Lai gan pats basketbolists apliecinājis vēlmi palikt Fīniksā, netiek izslēgta iespēja, ka "Suns" pārtrauks ar viņu līgumu jau jūnija beigās.

2020. gadā "Suns" ar basketbolistu noslēdza četru gadu līgums par kopējo summu 120 miljoni ASV dolāru (apmēram 111 miljoni eiro). Šis līgums ir spēkā līdz 2025. gada vasarai, taču pēdējā sezonā Polam atalgojums nav garantēts un, ja komanda pārtrauks līgumu līdz šī gada jūnija beigām, tad klubam nāktos viņam izmaksāt tikai pusi no nākamās sezonas kopējās algas.

Savā pirmajā sezonā Fīniksā Pols palīdzēja "Suns" sasniegt NBA finālsēriju, kurā ar 2-4 nācās atzīt Milvoki "Bucks" pārākumu.

Šosezon "Suns" NBA izslēgšanas cīņās nepārvarēja Rietumu konferences pusfinālu, sērijā ar 2-4 zaudējot Denveras "Nuggets". Pols regulārajā sezonā 59 spēlēs izcēlās vidēji ar 13,9 punktiem un 8,9 rezultatīvām piespēlēm,  bet septiņos "play-off" mačos caurmērā guva 12,4 punktus un atdeva 7,4 rezultatīvas piespēles.

Kuluāros jau ilgāku laiku tiek runāts, ka Pols varētu apvienot spēkus ar savu labu draugu Lebronu Džeimsu, kurš pašlaik ir Losandželosas "Lakers" vienībā.