foto: Edijs Pālens/LETA
Džeriņš pagarina vienošanos ar Dānijas klubu
Andris Džeriņš pagājušajā sezonā bija nozīmīgs Herningas "Blue Fox" spēlētājs, kurš bija līderis gan laukumā, gan ārpus tā.
Hokejs
2023. gada 7. jūnijs, 16:42

Džeriņš pagarina vienošanos ar Dānijas klubu

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Andris Džeriņš pagarinājis vienošanos ar Dānijas klubu Herningas "Blue Fox" un nākamsezon turpinās pārstāvēt vienību, trešdien paziņoja komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džeriņš pievienojās Herningas komandai pirms aizvadītās sezonas, kurā 46 regulārā čempionāta spēlēs sakrāja 25 (8+17) punktus un 18 "play-off" mačos tika pie trīs vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kā arī bija kapteiņa palīgs.

"Andris pagājušajā sezonā bija nozīmīgs spēlētājs, kurš bija līderis gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš parādīja savu augsto līmeni izslēgšanas spēlēs," paziņojumā citēts komandas sporta menedžeris Daniels Niegords. "Andris ir kļuvis par populāru spēlētāju Herningenā. Mēģinājām jau iepriekš noslēgt jaunu vienošanos, taču procesam patraucēja pasaules čempionāts."

Lielāko daļu karjeras Džeriņš spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās, bet pirms pievienošanās "Blue Fox" komandai viņš pārstāvēja Austrijas vienību Lincas "Black Hawks", kuras rindās 22 spēlēs guva sešus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Tāpat Džeriņš pārstāvējis Latvijas izlasi 12 pasaules čempionātos un arī šajā pavasarī bija valstsvienības sastāvā, palīdzot izcīnīt bronzas godalgas.

Šosezon Herningas vienība ar latvieti ierindā regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs finālsērijā ar 2-4 atzina "Aalborg" pārākumu.