foto: AFP/Scanpix
"Antwerp" pēdējās kārtas mača kompensācijas laikā pēc 66 gadu pauzes izcīna Beļģijas čempiontitulu
Mača galvenais varonis Tobijs Alderveirelds.
Citi sporta veidi
2023. gada 5. jūnijs, 10:55

"Antwerp" pēdējās kārtas mača kompensācijas laikā pēc 66 gadu pauzes izcīna Beļģijas čempiontitulu

Jauns.lv/LETA

Tobijam Alderveireldam gūstot vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, "Antwerp" futbolisti svētdien kļuva par Beļģijas čempioniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Antwerp" pēdējās kārtas spēlē vadošo četru komandu grupā viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar vienu no divām savām tiešajām konkurentēm par titulu. Čempionāta noslēgumā "Antwerp" par vienu punktu apsteidza "Genk" un Briseles "Union Saint-Gilloise".

Pirmo puslaiku ar 1:0 uzvarēja mājinieki, pateicoties bijušā "Valmieras" uzbrucēja Toluvalases Arokodares gūtajiem vārtiem. Nigērietis netraucēts saņēma bumbu pretī vārtiem un no apmēram 11 metriem raidīja to mērķī.

58. minūtē Girano Kerks panāca izlīdzinājumu, bet 17 minūtes vēlāk Braiens Heinens ar sitienu no dažiem metriem panāca 2:1 "Genk" labā. Mājinieki jau tuvojās uzvarai mačā un arī čempionātā, taču kompensācijas laika ceturtajā minūtē Alderveirelds ar sitienu ārpus soda laukumam izrāva neizšķirtu.

Paralēlajā mačā "Union Saint-Gilloise" mājās ar 1:3 (0:0) zaudēja "Club Brugge" un neiesaistījās cīņā par titulu.

"Antwerp" komanda par Beļģijas čempioni kronēta piecas reizes, iepriekšējo reizi meistarsacīkstēs uzvarot 1957. gadā. Šogad Antverpenes komanda uzvarēja arī Beļģijas kausā.