Citi sporta veidi
2023. gada 2. jūnijs, 15:09

Graudiņai/Samoilovai neizdodas iekļūt Elite 16" Čehijas turnīra izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv/LETA

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova piektdien Čehijas pilsētā Ostravā pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīra trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi un neturpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Ar devīto numuru izsētais Latvijas duets A grupas trešajā mačā ar 0-2 (21:23, 9:21) piekāpās ASV pārim Kristena Nasa/Terina Klota (8.).

Lai gan latvietes pirmajā setā atspēlējās no piecu punktu deficīta, izskaņā veiksmīgākas bija amerikānietes, uzvarot ar 23:21. Savukārt otrajā setā ASV duets jau sākumā izvirzījās vadībā ar +9, gūstot pārliecinošu panākumu pār latvietēm arī otrajā setā.

Ceturtdien latvietes pirmajā spēlē ar 2-0 pārspēja Brazīlijas duetu Eduarda Santuša Lizboa/Ana Patrisija Silva Ramusa (1.), bet otrajā mačā ar 0-2 piekāpās amerikānietēm Sārai Sponsilai un Terēzei Kenonai (16.).

A grupā pirmo vietu ieņēma Sponsila/Kenona, otrās bija brazīlietes, bet trešajā pozīcijā ierindojās Nasa/Klota, kamēr Latvijas duetam nepietika ar vienu uzvaru, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, kurā vietu nodrošināja katras grupas trīs labākās komandas.

Čehijā turpinās cīņa arī par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 2024. gada 9. jūnijam, ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm pēc ranga iegūstot 17 labākajām sieviešu un vīriešu komandām.

Sezonas pirmajā posmā Dohā Graudiņa/Samoilova izcīnīja ceturto vietu, bet pirms mēneša Brazīlijas pilsētā Uberlandijā ieņēma dalītu piekto vietu.