foto: AP/Scanpix
Latvijas izlases pretinieku Kanādas galvenais treneris turpmāk vadīs Filadelfijas "76ers"
Kanādas valstsvienības un tagad arī Filadelfijas "76ers" galvenais treneris Niks Nērss.
Basketbols
2023. gada 2. jūnijs, 10:20

Latvijas izlases pretinieku Kanādas galvenais treneris turpmāk vadīs Filadelfijas "76ers"

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Filadelfijas "76ers" galvenā trenera amatā apstiprināja Kanādas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Niku Nērsu, ceturtdien pavēstīja komanda.

Nērss iepriekš vadīja Toronto "Raptors" vienību, kuras grožus grožus pārņēma pirms pieciem gadiem un 2018./2019. gada sezonā aizveda klubu līdz vēsturē pirmajam NBA čempiontitulam. 

Šobrīd Niks Nērss ir Kanādas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris. Abas valstsvienības kopā ar Franciju un Libānu Pasaules kausa izcīņā ir ielozētas vienā grupā, no kuras izkļūs tikai divas spēcīgākās izlases. Līdz šim pasaules mērogā spožus panākumu neguvusī Kanāda basketbolā piedzīvo strauju progresu un šajā sezonā NBA spēlēja 24 kanādas basketbolisti, ieskaitot tādus spīdekļus kā šīs sezonas pirmajā simboliskajā izlasē iekļuvušo Šeju Gildžesu-Aleksandru, NBA finālistes Denveras "Nuggets" vienu no līderiem Džamalu Mareju, vienu no pagājušās sezonas čempiones Goldensteitas "Warriors" līderiem Endrjū Vinginsu, Ņujorkas "Knicks" vienu no balstiem Ārdžeju Baretu un citus.

Šajā sezonā "Raptors" basketbolisti uzvarēja 41 no 82 spēlēm, apstājoties "play-in" turnīrā. Neilgi pēc tam Toronto klubs paziņoja, ka Nērss ir atbrīvots no galvenā trenera amata.

55 gadus vecā vadībā Toronto komanda svinēja 227 uzvaras, piedzīvoja 163 zaudējumus un trīs reizes spēlēja izslēgšanas turnīrā. Pirms kļūšanas par galveno treneri Nērss tikpat ilgu laiku strādāja "Raptors" komandā kā asistents.

"76ers" iepriekš vadīja Doks Riverss, kurš tika atlaists pēc zaudējuma Bostonas "Celtics" NBA izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, sērijā piekāpjoties ar 3-4. Viņš kļuva par Filadelfijas komandas galveno treneri 2020. gada oktobrī.