Hokejs
2023. gada 29. maijs, 12:29

Šilovs: "Mums šī spēle bija vairākas reizes nozīmīgāka nekā amerikāņiem"

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase cīņā par bronzas godalgām bija gatava laukumā atstāt visus spēkus, lai uzveiktu amerikāņus, žurnālistiem pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības vārtsargs Artūrs Šilovs.

"Pagaidām ir grūti to aptvert, jo nevaru noticēt, ka mums tiešām izdevās uzvarēt. No otras puses visi esam smagi strādājuši pie šī visa un esam nopelnījuši panākumu," stāstīja vārtsargs.

Tāpat Šilovs nenoliedza, ka Latvijas hokejisti ar savu pašaizliedzīgo cīņu laukumā bija pelnījuši izcīnīt pirmās godalgas pasaules čempionātā.

FOTO: izcilākā diena Latvijas hokeja vēsturē — izcīnītas bronzas medaļas pasaules čempionātā, 2023. gada 28. maijs

Spēlē par bronzas medaļām Latvija papildlaikā pieveic vareno ASV, 2023. gada 28. maijs

gallery icon
24

"Mums šī spēle bija vairākas reizes nozīmīgāka nekā amerikāņiem. Mēs bijām gatavi atdot visu, kas mums ir, lai tiktu pie uzvaras," izcēla Latvijas hokejists.

Šilovs spēlēja Ziemeļamerikā, pārstāvot Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Ebotsfordas "Canucks" un debitējot Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras "Canucks", tomēr viņš nedomā, ka vairākas sezonas Ziemeļamerikā dotu vārtsargam 

"Visas komandas māk spēlēt līdzīgā stilā, tāpēc man nebija īsti priekšrocības. Katrai spēlei gatavojos vienādi," norādīja Šilovs.

Latvijas vārtsargs izšķirošajā spēlē atvairīja 26 pretinieku metienus, bet kopā pasaules čempionāta laikā tika galā ar 92,14% pretinieku metienu un vidēji ielaida katrā mačā 2,20 ripas.

Šilovs pēc finālmača, kurā ar 5:2 Kanāda pārspēja Vāciju un kļuva par pasaules čempioni, tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts simboliskajā komandā un saņēma labākā vārtsarga balvu.