foto: LETA
Rodrigo Ābols: ar tādu komandu šķiet nekad vēl neesmu spēlējis
Rodrigo Ābols.
Hokejs
2023. gada 25. maijs, 23:31

Rodrigo Ābols: ar tādu komandu šķiet nekad vēl neesmu spēlējis

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols valstsvienības vēsturiskajā uzvarā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā izcēla visas komandas ieguldījumu.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) uzvarot Zviedriju. Pusfināla spēli pret Kanādu un cīņu par medaļām Latvija aizvadīs nedēļas nogalē Tamperē.

Izcilais Šilovs un mūsu varoņu pašaizliedzība ieved Latviju vēsturiskā pusfinālā

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) ...

gallery icon
22

"Ir milzīgs lepnums un varbūt līdz galam pat neesmu sapratis, kas īsti ir noticis. Ar tādu komandu šķiet nekad vēl neesmu spēlējis," sarunā ar žurnālistiem atzina Ābols.

Pēdējās sezonās Zviedrijā spēlējošais Ābols atzina, ka pretinieku rindās ir hokejisti ar ievērojami lielākiem profesionālajiem līgumiem, taču visu nosakot komandas spēle. 

"Neuzvarējām tāpēc, ka vārtus guva mana maiņa vai kāds cits. Katrā spēlē mums ir četras maiņas, kas gatavas mainīt rezultātu. Šodien Rihards Bukarts un Miks Indrašis paveica lielu darbu uzbrukumā. Mums vairāk spēka bija jātērē aizsardzībā, tam arī beigās veltījām koncentrēšanos," teica Ābols.

Pusfinālā Latvija sestdien Tamperē plkst.14.20 tiksies ar Kanādu, bet plkst.18.20 ASV spēlēs ar Vāciju.