foto: FK "Metta"
"Metta" futbola virslīgā sagrauj "Super Nova"
"Metta" spēle pret "Super Nova".
Futbols
2023. gada 23. maijs, 21:55

"Metta" futbola virslīgā sagrauj "Super Nova"

Jauns.lv/LETA

"Metta" futbolisti otrdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas noslēdzošajā mačā savā laukumā svinēja graujošu uzvaru pār Salaspils "Super Nova" vienību. "Metta" bija pārāka ar 4:1 (1:1).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ceturtajā minūtē no aizsarga atlēkušo bumbu no soda laukuma līnijas viesu vārtu kreisajā apakšējā stūrī raidīja Usmans Sovs, taču 28.minūtē Jevgenijs Miņins ar brīvsitienu nedaudz pa labi pirms soda laukuma līnijas izlīdzināja rezultātu, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Vēl vienreiz "Super Nova" pēc Artjoma Puzirevska sitiena glāba vārtu stabs.

63.minūtē Puzirevskis guva vārtus pēc Sova piespēles, neveiksmīgi nospēlējot viesu vārtsargam Rūdolfam Soloham. Bumba pēc sitiena atsitās pret zemi un no vārtsarga cimdiem ielidoja vārtos.

78.minūtē pēc Puzirevska piespēles vienatnē ar Solohu nokļuva Normunds Uldriķis, raidot bumbu zem pārliktņa'.

Trīs minūtes vēlāk rezultāts kļuva graujošs, Mikum Vasiļevskim pēc reida laukuma kreisajā pusē piespēlējot vārtu priekšā Puzirevskim, kurš raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

"Meta" nav zaudējusi jau pēdējās sešās spēlēs, no kurām trijās tika izcīnītas uzvaras, ar 3:2 pārspējot "Jelgavu" un "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

"Super Nova" pēc sešu zaudējumu sērijas pēdējā aizvadītajā mačā spēlēja 2:2 ar "Jelgavu".

Arī pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon pie pārliecinošas uzvaras ar 3:0 tika "Metta".

Svētdien kārtas ievadā "Riga" mājās ar 5:1 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, bet RFS ar 2:0 guva virsroku pār "Audu". Savukārt pirmdien "Valmiera" ar 1:0 bija pārāka pār "Daugavpili", bet "Jelgava" ar 2:1 pārspēja "Liepāju".

Turnīra tabulas augšgalā ar 38 punktiem 14 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 34 punktiem ieņem RFS, trešā ar 22 punktiem ir "Valmiera", bet uz ceturto vietu ar 21 punktu 13 spēlēs pakāpās "Metta". 20 punkti 13 mačos ir "Liepājai" , bet 14 mačos 16 punktus sakrājusi "Auda", 15 - "Jelgava", desmit - "Daugavpils", deviņus - "Tukums 2000"/"Telms" un septiņus - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.