foto: IMAGO/Vitalii Kliuiev
Norvēģijas izlases aizsargs Juhannesens par spēli pret Latviju: "Nebūs viegli!"
Viens no Norvēģijas izlases aizsardzības balstiem Juhanness Juhannesens nākamo sezonu spēlēs vienā komandā - Zviedrijas "Rogle" - ar Rodrigo Ābolu.
Hokejs
2023. gada 17. maijs, 11:38

Norvēģijas izlases aizsargs Juhannesens par spēli pret Latviju: "Nebūs viegli!"

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasei izdodas aizvadīt labākus mačus savu līdzjutēju priekšā, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Norvēģijas izlases spēlētājs Juhanness Juhannesens.

]Šodien plkst.16.20 "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti aizvadīs pasaules čempionāta ceturto maču, kurā spēkosies ar Norvēģiju.

"Sagaidu, ka uz maču būs daudz skatītāju un nebūs viegli," par gaidāmo spēli teica Norvēģijas izlases kapteiņa asistents. "Mums ir jāspēj pieturēties pie sava spēles stila, neļaujot latviešiem izpausties."

"Mums vienkārši jāspēlē jaudīgi. Zinām, ka Latvija ir ļoti mērķtiecīga komanda, kas spēlē labāk savu fanu priekšā," viņš turpināja.

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā - hokejistu, treneru un apkalpojošā personāla oficiālie foto.

gallery icon

Dienu iepriekš Norvēģija ar 1:0 guva panākumu pār Slovēniju. Savukārt pirms tam norvēģi ar 3:4 papildlaikā piekāpās Kazahstānai un ar 0:3 atzina Šveices pārākumu.

"Bija sarežģīta spēle un spraiga cīņa, jo abām komandām vajadzēja uzvaru," tā par otrdien aizvadīto maču teica Juhannesens, kurš tika pie rezultatīvas piespēles vienīgajos gūtajos vārtos un kopā uz ledus pavadīja gandrīz 27 minūtes.

Tāpat Juhannesens norādīja, ka, lai gan panākumus tika izcīnīts tikai ar vienu vārtu guvumu, tas tāpat deva pārliecību pirms nākamā mača.

Latvija tikās ar Norvēģiju ne tikai pārbaudes spēlēs pērnā gada nogalē, bet arī 2022. gada pasaules čempionātā, kad pie uzvaras tika latvieši, pārspējot pretiniekus pamatlaikā ar 3:2.

Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar divām neveiksmēm, ar 0:6 zaudējot Kanādai un ar 1:2 atzīstot Slovākijas pārākumu, bet pēc tam ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja Čehiju.

B apakšgrupā deviņi punkti ir Šveicei, astoņus izcīnījusi Kanāda, septiņi ir Čehijai, pie četriem punktiem tikusi Slovākija un Norvēģija, Latvijai un Kazahstānai ir divi punkti, bet Slovēnija ir bez punktiem.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc mača pret norvēģiem Latvija 19. maijā tiksies ar Slovēniju, 20. maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23. maijā stāsies pretī Šveicei.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.