foto: Zigismunds Zālmanis/Optibet virslīga
Marko Regža atzīts par futbola virslīgas marta un aprīļa labāko spēlētāju
24 gadus vecais Marko Regža šosezon 12 mačos izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.
Futbols
2023. gada 16. maijs, 15:29

Marko Regža atzīts par futbola virslīgas marta un aprīļa labāko spēlētāju

Jauns.lv/LETA

"Riga" uzbrucējs Marko Regža atzīts par "Optibet" Latvijas futbola virslīgas marta un aprīļa labāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Regža balsojumā ieguva 44 punktus, bet viņa komandas biedrs, pussargs Milošs Jojičs, kurš arī devis lielu artavu komandas panākumos, - 33. Mediju balsojumā abiem bija līdzīgs pirmo vietu sadalījums, jo Regžam maksimālos trīs punktus piešķīra astoņi žurnālisti, bet Jojičam - septiņi.

Trešo vietu ar 19 punktiem ieņēma RFS aizsargs Petrs Marešs, ceturtais ar 11 punktiem bija "Riga" vārtsargs Nils Toms Puriņš, tālāk desmit punktus iekrāja "Valmieras" uzbrucējs Džibrils Gejs, bet četri punkti bija "Tukums 2000/Telms" pussargam Bogdanam Samoilovam.

Pirmajos divos mēnešos Regža deviņos mačos guva piecus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Kopumā šobrīd viņa rēķinā ir jau septiņi vārtu guvumi.

Tikmēr par labāko treneri atzīts "Riga" stūrmanis Tomislavs Stipičs. Zīmīgi, ka arī pērn jūlijā Regža un Stipičs tika atzīti par labākajiem tikai kā citu komandu pārstāvji, attiecīgi Salaspils "Super Nova" un "Auda" rindās.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un "Latvijas Futbola Virslīga", kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.