foto: Edijs Pālens/LETA
Čukste kritizē mača sākumu ar Kanādu: "Ja tā iesākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt"
"Galvenais ir spēlēt ar brīvu galvu un sākt maču jau no pirmās minūtes," norādīja Latvijas izlases aizsargs Kārlis Čukste.
Hokejs
2023. gada 13. maijs, 12:40

Čukste kritizē mača sākumu ar Kanādu: "Ja tā iesākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt"

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlasei pret Kanādu izvērtās neveiksmīgs spēles sākums, kas izrādījās noteicošs mača iznākumā, sarunā ar žurnālistiem pēc mača teica Latvijas aizsargs Kārlis Čukste.

Latvijas hokejisti pirmajā pasaules čempionāta mačā Rīgā ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) atzina Kanādas pārākumu.

"Sākām spēli "uz papēžiem" un pēc tam vairs nevarējām dabūt nekādu iniciatīvu atpakaļ. Ja tā iesākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt. Sarežģīti pēc tāda mača sākuma spēlēt pret Kanādu," secināja Čukste.

PČ hokejā: Latvija pret Kanādu. 12.05.2023

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien, 12. maijā, Rīgā sāk pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, pirmajā mačā stājoties pretī Kanādai.

gallery icon

"Zinājām pretinieku un to, kas mūs sagaida. Mēģinājām cīnīties, taču nekas nesanāca," turpināja aizsargs.

Viņš skaidroja, ka pretinieki īpaši nepārsteidza, bet vienkārši laukumā spēja parādīt ātru un kvalitatīvu hokeju, kas sagādāja grūtības Latvijas izlasei. "Mums vienkārši neizdevās sava spēle. Varējām pieļaut mazāk kļūdas ar ripu, brīžiem jau rādījām, ka arī varam spēlēt, bet tādus momentus vajag vairāk," viņš piebilda.

Latvijas hokeja fani pie arēnas gaida spēli pret Kanādu

Latvijas hokeja fani pie "Arena Rīga" pirms spēles ar Kanādu.

gallery icon

Sestdien Latvijas hokejisti aizvadīs otro pasaules čempionāta maču, kurās stāsies pretī Slovākijai.

"Galvenais ir spēlēt ar brīvu galvu un sākt maču jau no pirmās minūtes," norādīja Čukste. "Visi zinām, ka šis ir garš turnīrs ar daudzām spēlēm un tā bija tikai viena, kuru vajadzēs aizmirst pirms nākamajiem mačiem."

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc dueļa pret Slovākiju, Latvija 15.maijā spēkosies ar Čehiju, 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.