Hokejs
2023. gada 12. maijs, 19:14

VIDEO: Pasaules čempionāts hokejā Rīgā sākas ar Čehijas uzvaru pār Slovākiju

Jauns.lv/LETA

Pasaules čempionāta hokejā B apakšgrupas turnīrs piektdien Rīgā sākās ar Čehijas uzvaru pār savu principiālo pretinieci Slovākiju.

"Arēnā Rīgā" notikušajā duelī Čehijas hokejisti bija pārāki ar 3:2 (3:2, 0:0, 0:0).

Spēles ievadā pārsvars bija čehiem, taču pirmie vārtus guva slovāki, piektajā minūtē ar metienu bez ripas apstādināšanas vairākumu realizējot Martinam Hromjakam. Pēc nepilnām divām minūtēm pretuzbrukumā pēc ātras izspēles 1:1 panāca Romāns Červenka, bet perioda vidū neveikli nospēlēja čehu vārtsargs Šimons Hrubecs un viņa no ripa nonāca vārtos, guvumu ieskaitot Mislavam Rosandičam. Kļūdījās ar slovāki un 14.minūtē mazākumā izlīdzinājumu panāca Lukāšs Sedlāks.

PČ Čehija uzvar Slovākiju 12.05.2023

Pasaules čempionāta hokejā B apakšgrupas turnīrs piektdien Rīgā sākās ar Čehijas uzvaru pār savu principiālo pretinieci Slovākiju.

gallery icon

Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē Rosandičs ar ceļgalu ietriecās pretinieka Jiržī Černoha ceļgalā saņēma 5+20 minūšu sodu un, iespējams, izlaidīs maču ar Latviju. Zibenīgi spēlēšanu vairākumā izmantoja Sedlāks, kurš 72 sekundes pirms perioda beigām pirmo reizi mačā izvirzīja vadībā čehus.

Otrajā periodā spēle ritēja piesardzīgāk un vārti netika gūti, tāpat ar arī trešajā periodā, kurā labāki momenti bija čehiem.

Maču klātienē noraudzījās ap 7800 skatītāju.

Latvijas izlase "Arēnā Rīga" plkst.20.20 krustos nūjas ar Kanādu. B apakšgrupā spēlēs arī Šveice, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija.