foto: ZUMAPRESS.com
Busketss pēc 18 pavadītiem gadiem "Barcelona" rindās šovasar komandu atstās
"Barcelona" leģenda Serhio Busketss.
Futbols
2023. gada 10. maijs, 15:45

Busketss pēc 18 pavadītiem gadiem "Barcelona" rindās šovasar komandu atstās

Jauns.lv/LETA

Pussargs Serhio Busketss pēc 18 pavadītiem gadiem "Barcelona" rindās šovasar komandu atstās, otrdien apstiprināja pats futbolists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ir pienācis laiks paziņot, ka šī būs mana pēdējā sezona ar "Barcelona"," komandas izplatītajā video norāda 34 gadus vecais spēlētājs. "Šis ir bijis neaizmirstams piedzīvojums. Vienmēr esmu sapņojis spēlēt šajā kreklā un šajā stadionā, un realitāte pārsniedza visas manas cerības."

"Nekad neticētu, ja man jaunībā šeit ierodoties, kāds teiktu, ka spēlēšu pasaules labākajā komandā 15 gadus un pārsniegšu 700 maču robežu," piebilda pussargs. "Ir bijis liels gods, sapnis un lepnums pārstāvēt klubu tik ilgu laiku. Lai arī pieņemt šo lēmumu nebija viegli, laiks ir pienācis."

Busketss kluba akadēmijai pievienojās 2005. gadā. "Barcelona" pirmās komandas rindās pussargs kopš debijas 2008./2009. gada sezonā aizvadīja 718 spēles, kas viņu ierindo trešajā vietā aiz argentīnieša Lionela Mesi (778 spēles) un Havjera "Šavi" Ernandesa (767).

Kopā ar komandu 34 gadus vecais spēlētājs izcīnīja astoņus Spānijas čempiona titulus, septiņas reizes triumfēja Spānijas kausa izcīņā, tikpat reižu virs galvas cēla Spānijas superkausu, trīsreiz uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kā arī pa trim reizēm svinēja uzvaras UEFA superkausā un FIFA pasaules klubu kausa izcīņā.

Laika posmā no 2009. līdz 2022. gadam pussargs aizvadīja 143 spēles Spānijas izlasē un guva divus vārtus. Viņš ir 2010. gada Pasaules kausa ieguvējs un 2012. gada Eiropas čempionāta zelta medaļas īpašnieks.