foto: ZUMAPRESS.com
Slovēņu riteņbraukšanas spīdeklis Pogačars pārcietis plaukstas locītavas operāciju
Tadejs Pogačars.
Citi sporta veidi
2023. gada 24. aprīlis, 14:59

Slovēņu riteņbraukšanas spīdeklis Pogačars pārcietis plaukstas locītavas operāciju

Jauns.lv/LETA

Slovēnijas riteņbraucējam Tadejam Pogačaram pēc svētdien piedzīvotā kritiena Lježas - Bastoņas - Lježas viendienas velobraucienā veiksmīgi veikta kreisās plaukstas locītavas operācija.

24 gadus vecais slovēnis svētdien pēc kritiena iedzīvojās kreisās plaukstas lūzumā, izstājoties no velobrauciena pēc veiktiem 85 kilometriem, un tās pašas dienas vēlā vakarā viņam Gentē tika veikta operācija.

Viņa pārstāvētā "UAE Team Emirates" komanda paziņojumā norādījusi, ka tagad sportists pievērsīsies rehabilitācijai, taču neminēja, cik ilgs laiks viņam būs nepieciešams, lai pilnvērtīgi atgūtos, kā arī neprognozēja, vai savainojums ietekmēs slovēņa gatavošanos un dalību šī gada "Tour de France".

Pogačars, kurš ir divkārtējais "Tour de France" čempions, braucienu uzsāka šā gada "Amstel Gold Race" un "Fleche Wallonne" sacensību uzvarētāja statusā. Uzvaru svētdien svinēja beļģis Remko Evenepūls, bet Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands nefinišēja.

Šīs ir vienas no piecām vienas dienas "klasikas" sacensībām. Pārējās ir Milāna - Sanremo, Parīze - Rubē, Flandrijas tūre un "Giro Di Lombardia".

Lježas - Bastoņas - Lježas velobrauciens pirmoreiz norisinājās 1892.gadā.