foto: Getty Images via AFP
Bļugera komandas kapteinis Stouns gatavs atgriezties laukumā jau pirmajā Stenlija kausa mačā
Marks Stouns nav palīdzējis "Golden Knights" komandai vairāk nekā trīs mēnešus.
Hokejs
2023. gada 18. aprīlis, 10:48

Bļugera komandas kapteinis Stouns gatavs atgriezties laukumā jau pirmajā Stenlija kausa mačā

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vegasas "Golden Knights" sastāvā pēc traumas sadziedēšanas uz Stenlija kausa izcīņas pirmo maču ierindā atgriezīsies kapteinis Marks Stouns, vēsta līga.

30 gadus vecais Stouns muguras traumas dēļ nav spēlējis kopš 12. janvāra. Kopumā "Golden Knights" kapteinis savainojuma dēļ bija spiests izlaists 39 mačus.

Šosezon 43 spēlēs Stouns iekrājis 38 (17+21) punktus.

Arī pagājušajā sezonā muguras savainojuma dēļ Stouns bija spiests izlaist lielu sezonas daļu un laukumā devās vien 37 spēlēs, kurās sakrāja 30 (9+21)  punktus.

"Šie bijuši divi gari gadi," par traumām izteicās Stouns. "Man tiešām pietrūka hokeja. Pēdējās divas nedēļas esmu gatavojies doties laukumā. Ar muguru viss ir kārtībā."

"Ļoti svarīgs spēlētājs ne tikai uz ledus, bet arī ārpus laukuma," par kapteiņa atgriešanos ierindā priecīgs ir komandas galvenais treneris Brūss Kesidijs. "Protams, ka pirmajā mačā mums jābūt uzmanīgiem. Nevajadzētu gaidīt [no Stouna] pārāk daudz pēc tik garas pauzes. Lai vai kā, viņa atgriešanās dot mums pozitīvu lādiņu."

Tāpat uz pirmo maču Stenlija kausā Vegasas kluba rindās varētu atgriezties aizsargs Zeks Vaitklauds, kurš nav spēlējis kopš 8. aprīļa.

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Vinipegas "Jets" vienību.

Pirmās divas spēles sērijā līdz četrām uzvarām tiks aizvadītas "Golden Knights" laukumā. Pirmais mačs notiks otrdien.

Pagājušajā sezonā nedz "Golden Knights", nedz "Jets" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".