foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
VIDEO: Bļugers rezultatīvi piespēlē "Golden Knights" panākumā
Hokejs
2023. gada 4. aprīlis, 07:40

VIDEO: Bļugers rezultatīvi piespēlē "Golden Knights" panākumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vegasas "Golden Knights" viesos ar 4:3 (1:0, 1:3, 1:0, 0:0, 3:2) pēcspēles metienu sērijā pārspēt Minesotas "Wild" vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bļugers ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača desmitajā minūtē, palīdzot Kīganam Kolesaram panākt 1:0 viesu labā.

Kopumā latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja desmit minūtes un 42 sekundes, no kurām 32 sekundes spēlēja mazākumā. Bļugers izpildīja vienu metienu vārtu rāmī, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon latviešu uzbrucēja kontā 60 spēlēs Pitsburgas "Penguins" un "Golden Knights" rindās 16 (4+12) rezultativitātes punkti.

Viesu rindās pamatlaikā divus vārtus guva Pāvels Dorofejevs, bet uzvaras pēcspēles metienu realizēja Railijs Smits. Mājinieku rindās ar precīziem metieniem izcēlās Juns Klinberjs, Brendons Duhems un Metjū Boldijs.

Lasvegasas komanda ar 103 punktiem 77 spēlēs ir Klusā okeāna divīzijas un Rietumu konferences līdere un jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā. Tikmēr "Wild", neskatoties uz zaudējumu, ar 98 punktiem arī nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. Minesotas vienība ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, bet Rietumu konferencē ir piektā.

Nākamo maču "Golden Knights" aizvadīs otrdien, kad viesos tiksies ar Nešvilas "Predators" hokejistiem.

Tikmēr Sietlas "Kraken" tika pie graujoša panākuma, jo savā laukumā ar 8:1(2:0, 2:1, 4:0) pārspēja Arizonas "Coyotes" vienību.

Mājinieku rindās pie rezultativitātes punktiem tika 15 spēlētāji, bet pa diviem punktiem nopelnīja septiņi spēlētāji - Džareds Makans (2+0), Raiens Donato, Morgans Gīkijs, Kārsons Sousijs (visiem pa 1+1), Daniels Sprongs, Džastins Šulcs un Vinsents Danns (visiem pa 0+2).

Vienīgos vārtus viesu rindās guva Lousons Krūzs.

"Kraken" ar 92 punktiem 76 spēlēs Klusā okeāna divīzijā ieņem ceturto vietu, vēl negarantējot dalību Stenlija kausa izcīņā, tomēr no tām komandām, kas pretendē uz "wild card" Sietlas vienība šobrīd ir labākā un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto pozīciju.

"Coyotes" ar 67 punktiem 78 mačos ir 13. pozīcijā Rietumu konferencē un uz dalību Stenlija kausa izcīņā šosezon vairs nepretendē.

Citā pirmdienas spēlē drošu panākumu savā laukumā izcīnīja arī Dalasas "Stars", kas ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Nešvilas "Predators" hokejistus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzvarētāju rindās ar četriem punktiem (1+3) izcēlās Džeisons Robertsons, 1+1 savā rēķinā ierakstīja Džo Pavelskis, bet vēl pa vārtiem guva Rope Hincs, Kolins Millers un Tailers Segins.

Viesu sastāvā vienīgais precīzais metiens Kela Fūta kontā.

"Stars" ar 98 punktiem 77 spēlēs ir Centrālās divīzijas līdere, Rietumu konferencē ieņemot ceturto vietu un garantējot sev sezonas turpinājumu Stenlija kausa izcīņā. Savukārt "Predators" ar 84 punktiem 76 spēlēs Rietumu konferencē ieņem desmito pozīciju, taču turpina pretendēt uz dalību izslēgšanas mačos.