foto: OHL
Rīgas "Dinamo" jau pēc izstāšanās no čempionāta saņem virkni diskvalifikāciju
Visbargāko sodu saņēmis Kristiāns Zelts.
Hokejs
2023. gada 28. marts, 10:05

Rīgas "Dinamo" jau pēc izstāšanās no čempionāta saņem virkni diskvalifikāciju

Jauns.lv/LETA

Vairākiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem par nesportisku uzvedību "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināla sērijā ir piešķirtas vairāku spēļu diskvalifikācijas, nolemts Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēdē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizpagājušajā nedēļā noslēdzās abas OHL pusfināla sērijas, vienā no kurām "Zemgale"/LLU ar 4-0 sagrāva "Dinamo". 

17.marta spēlē, kurā "Dinamo" tikās ar "Zemgale"/LLU, Kristiāns Zelts saņēma 20 minūšu sodu par nesportisku uzvedību un 20 minūšu sodu par necieņu pret tiesnešiem. Disciplinārās komisijas sēdē spēlētājam tika piešķirta 11 spēļu diskvalifikācija bez izpirkuma tiesībām.

Savukārt 19.marta spēlē, kas bija pēdējā pusfināla sērijā, "Dinamo" spēlētāji Gusts Jegorovs, Roberts Potapenko un Kirils Tambijevs tika pie 25 minūšu noraidījuma par kaušanos, bet Martins Lavrovs saņēma 25 minūšu sodu par spēka paņēmienu galvas un kakla apvidū.

Disciplinārās komisijas sēdē tika nolemts Lavrovam, Potapenko un Tambijevam piešķirt trīs spēļu diskvalifikāciju, bet Jegorovam - piecu spēļu diskvalifikāciju.

Tāpat "Dinamo" tika piešķirti arī vairāki naudas sodi 1000 eiro apmērā, tai skaitā par Zelta pārkāpumiem un vairāku hokejistu piedalīšanos spēlē bez obligātās reklāmas uz ķiveres.