foto: imago/Chernykh
Daiļslidošanas čempionu Romānu Kostomarovu gatavo vēl vienai amputācijai
Romāns Kostomarovs.
Sporta zvaigznes
2023. gada 13. marts, 20:26

Daiļslidošanas čempionu Romānu Kostomarovu gatavo vēl vienai amputācijai

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā parādījās uzreiz vairāki ziņojumi par daiļslidotāja stāvokļa uzlabošanos. Pēc Romāna drauga un kolēģa Iļjas Averbuha teiktā, Kostomarovam novērota pozitīva dinamika.

Savukārt cita avota informācija liecina, ka sportists pirmo reizi pēc ilgāka laika spējis sazināties ar tuviniekiem. Tomēr jau šodien parādījās ziņas par situācijas pasliktināšanos. Kā ziņo "Mash", daiļslidotājs tā arī nav atguvies, un viņam turpina progresēt sepse.

Pēc "Telegram" kanāla datiem, Romānu gatavo kārtējai amputācijai, jo operācija ir vienīgais veids, kā apturēt inficēšanās tālāku izplatīšanos.

Ārstu mēģinājums izvest viņu no medikamentozā miega tā arī nav novedis pie Kostomarova pilnīgas atgriešanās pie samaņas. Tiek ziņots, ka daiļslidotājs ir stipri novārdzis, un vienīgais, ko var izdarīt - šad tad atvērt acis.

Atgādināsim, ka Romāns Kostomarovs reanimācijā atrodas jau vairāk nekā divus mēnešus. Par olimpiskā čempiona hospitalizāciju kļuva zināms 10. janvārī.

Februāra beigās parādījās informācija, ka Romānam ir skarta daļa smadzeņu un viņš pārcietis otro insultu. Pēc "Telegram" kanāla "Mash" rīcībā esošās informācijas, nekrozes dēļ viņam nācies amputēt kreiso pēdu un vairākus pirkstus abām rokām.