foto: imago images / Bildbyran
Zviedriete Lindberga aptur darbību Starptautiskās Olimpiskās komitejas konsultatīvajā komisijā
Gunilla Lindberga savulaik bija arī Zviedijas olimpiskās komitejas ģenerālsekretāre.
Citi sporta veidi
2023. gada 13. marts, 16:41

Zviedriete Lindberga aptur darbību Starptautiskās Olimpiskās komitejas konsultatīvajā komisijā

Jauns.lv/LETA

Gunilla Lindberga, kura aktīvi iesaistās Zviedrijas Olimpiskās komitejas (ZOK) sāktajā priekšizpētē kandidēšanai uz 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, uz nenoteiktu laiku apturējusi darbu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) turpmāko ziemas olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvajā komisijā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

SOK turpmāko ziemas olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvajā komisijā ir arī Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis. Kā aģentūrai LETA skaidroja Fogelis, viņš vismaz pagaidām nav iesaistīts Latvijas puses sarunās ar ZOK par iespējamo kandidatūru, turpretī Lindberga aktīvi strādā priekšizpētes procesā kā Zviedrijas pārstāve, tāpēc Fogelis pagaidām turpinās darbu komisijā.

Jau vēstīts, ka ZOK ir uzrunājusi Latviju izskatīt iespēju iesaistīties pieteikuma sagatavošanās procesā līdzīgi kā pirms pieciem gadiem, pretendējot uz ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu 2026. gadā. Pagājušajā nedēļā ZOK pārstāvji, tajā skaitā Lindberga, viesojās Latvijā.

Lindberga uz nenoteiktu laiku apturējusi darbu SOK turpmāko ziemas olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvajā komisijā, taču saglabās darbu SOK valdē kā padomdevēja starptautiskajos jautājumos un turpinās strādāt par Nacionālo olimpisko komiteju asociācijas ģenerālsekretāri.

Saskaņā ar SOK normatīvajiem dokumentiem, šī komisija sniedz padomus un ieteikumus SOK Izpildkomitejai, topošajiem vasaras un ziemas olimpisko spēļu un jaunatnes olimpisko spēļu rīkotājiem. Lēmumus par spēļu rīkotājiem pieņem SOK Izpildkomiteja un SOK sesija.