foto: ZUMAPRESS.com
"Mani absolūti šokēja tas, ko dzirdēju, es vienkārši psiholoģiski sabruku!" Ukrainas tenisiste pirms spēles pret “neitrālo sportisti” piedzīvo panikas lēkmi
Lesjai Curenko prestižais Indianvelsas turnīrs pēc kādas nepatīkamas sarunas noslēdzās priekšlaicīgi.
Sporta zvaigznes
2023. gada 13. marts, 15:29

"Mani absolūti šokēja tas, ko dzirdēju, es vienkārši psiholoģiski sabruku!" Ukrainas tenisiste pirms spēles pret “neitrālo sportisti” piedzīvo panikas lēkmi

Jauns.lv

Ukrainas tenisiste Lesja Curenko atklājusi iemeslu, kāpēc viņa svētdien izstājās no prestižā Indianvelsas turnīra īsi pirms mača pret “neitrālo sportisti” no Baltkrievijas Arinu Sabaļenku. Pie vainas bijusi panikas lēkme, ko sportiste piedzīvoja pēc kādas ļoti nepatīkamas sarunas, vēsta “Inside the Games”.

Curenko dažas stundas pirms otrās kārtas mača pret Sabaļenku bija redzēta iesildāmies ārējā kortā, bet Indianvelsas organizatori drīz pēc tam paziņoja, ka ukrainiete izstājusies no sacensībām "personisku iemeslu dēļ".

Ukrainas trešā rakete vēlāk atklāja, ka viņas izstāšanās notikusi pēc sarunas ar sieviešu tenisa asociācijas (WTA) izpilddirektoru Stīvu Simonu, kurā bijušais tenisists parādīja savu attieksmi pret Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.  

"Mani absolūti šokēja tas, ko dzirdēju, es vienkārši psiholoģiski sabruku," 33 gadus vecā Curenko sacīja tīmekļa vietnei "Great Tennis Ukraine”, skaidrojot savas izstāšanās iemeslu.  "Viņš man teica, ka pats neatbalsta karu, bet, ja spēlētāji no Krievijas un Baltkrievijas to atbalsta, tad tas ir tikai viņu pašu viedoklis, un citu cilvēku viedoklim nevajadzētu mani satraukt."

Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir atļauts piedalīties vīriešu un sieviešu tūres turnīros, bet bez pilsonības noteikšanas.

Curenko arī apgalvoja, ka Simons ir paredzējis, ka Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem tiks atļauts piedalīties arī nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē zem neitrāla karoga. "Viņš pauda pārliecību, ka krievi un baltkrievi atgriezīsies olimpiskajās spēlēs, un teica, ka tas notiks tieši tā, kā tas notiek tagad tenisā. "Viņš arī teica, ka "godīgas spēles" un olimpiskie principi netiek pārkāpti, bet tieši otrādi - pats fakts, ka viņi piedalīsies olimpiskajās spēlēs, pierādīs, ka šie principi darbojas, ka visi ir vienlīdzīgi un visiem ir iespēja tur piedalīties."

Curenko pašlaik pasaules rangā ieņem 95. vietu, pirmajā kārtā bija guvusi negaidītu uzvaru pār planētas 23. raketi horvātieti Donnu Vekiču. Šī spēle noslēdzās pretrunīgi, jo Vekiča atteicās paspiest roku ar ukrainieti.

Vekičas fanu lapā tenisistes rīcībā netiek izteikta nekāda politiskā nostāja, bet gan mačā laikā radušās konfliktsituācijas, jo Curenko esot izrādījusi, ka pēc katra punkta būtu gatava izstāties no spēles. Šādā veidā viņa esot mazinājusi spēles tempu, vēsta “FOX News”.

Curenko pēc pašas lēmumiem ir izstājusies 9 no pēdējiem 18 spēlētajiem WTA turnīriem.

Curenko stāsta, ka saruna ar Simonu notikusi īsi pirms spēles pret Vekiču: "Šī saruna mani pilnībā šokēja, un jau pēdējā mačā (pret Vekiču) bija neticami grūti spēlēt.  Bija grūti savākties, un šodien, kad bija pienācis laiks doties uz kortiem, mani piemeklēja panikas lēkme, un es vienkārši nevarēju iziet laukumā. Ļoti ceru, ka man izdosies visu šo informāciju sagremot un nākamajam turnīram būšu gatavāka," Curenko stāsta par piedzīvoto.

Sarunā ar SImonu viņa arī lūdza WTA atkārtot atbalstu, kas janvārī Austrālijas atklātajā čempionātā tika sniegts Ukrainas tenisistēm. Simons viņai bija teicis, ka turpinās "uzraudzīt situāciju": "Patiesībā viņš skaidri pateica, ka palīdzība netiks sniegta, jo tāda nav bijusi visu gadu," uzskata Curenko.

Tagad viņa ir lūgusi sasaukt konferences sarunu ar WTA direktoru padomi, lai apspriestu nākotni.