foto: Getty Images via AFP
NHL kluba "Ducks" vārtsargam Gibsonam kluba rekords karjeras laikā atvairītajos metienos
Anaheimas "Ducks" vārtsargs Džons Gibsons.
Hokejs
2023. gada 11. marts, 14:05

NHL kluba "Ducks" vārtsargam Gibsonam kluba rekords karjeras laikā atvairītajos metienos

Jauns.lv/LETA

Anaheimas "Ducks" vārtsargs Džons Gibsons piektdien Kalgari Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē sasniedza kluba rekordu karjeras laikā atvairītajos metienos un palīdzēja komandai svinēt uzvaru.

Kalgari "Flames" hokejisti savā laukumā spēja pārspēt Gibsonu tikai vienreiz, zaudējot Anaheimas "Ducks" ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1).

Gibsons atvairīja 36 metienus un savas karjeras laikā "pīlēs" ir sakrājis 11 837 atvairītas ripas. Viņš laboja Gija Ebēra rekordu - 11 813 atvairīti metieni.

"Es to uzzināju tikai pēc spēles," sacīja Gibsons, kurš šosezon ar 1518 atvairītiem metieniem ir NHL līderis un ir palīdzējis uzvarēt četros no pēdējiem sešiem startiem. "Ir forši būt vienā kategorijā ar tiem puišiem, dažiem izcilajiem, kas šajā klubā ir bijuši. Tas ir pagodinājums."

Uzvarētāju labā Makss Komtuā un Dereks Grants sakrāja divus (1+1) rezultativitātes punktus.

Kopš 2019.gada oktobra Kalgari klubs astoņās spēlēs ar "Ducks" bija guvusi punktus, uzvarot septiņās no tām. Tas ir kluba rekords.

"Flames", kas tikko iegādājās latviešu aizsargu Kristiānu Rubīnu, ar 71 punktu 66 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, par četriem punktiem atpaliekot astotajā vietā esošās Vinipegas "Jets", bet "Ducks" ar 53 punktiem ieņem 14.vietu.

Metjū Tkačaks sakrāja trīs rezultatīvas piespēles Floridas "Panthers" uzvarā savā laukumā pār Čikāgas "Blackhawks" ar 4:3 (0:2, 0:0, 3:1, 1:0), uzvaras vārtus pagarinājumā gūstot Brendonam Montūram.