foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas distanču slēpotājām pasaules čempionātā 4x5 kilometru stafetē neizdodas apsteigt nevienas konkurentes
Pirmajā posmā Latvijas komandai startēja Kitija Auziņa.
Citi sporta veidi
2023. gada 2. marts, 15:21

Latvijas distanču slēpotājām pasaules čempionātā 4x5 kilometru stafetē neizdodas apsteigt nevienas konkurentes

Jauns.lv/LETA

Latvijas distanču slēpotājas Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Linda Kaparkalēja un Patrīcija Eiduka ceturtdien Planīcā 4x5 kilometru komandu stafetē finišēja 13. vietā.

Uzvaru izcīnīja norvēģietes Tirila Udnesa Venga, Astrida Slinda, Ingvilda Estberga un Anne Hjersti Kalvo, kuras finišu sasniedza pēc 50 minūtēm un 33,3 sekundēm. Viņām izdevās izvirzīties vadībā un iekrāt lielāku pārsvaru pār tuvākajām sekotājām noslēdzošo piecu kilometru laikā, kurus brīvajā stilā veica Kalvo.

Otro vietu ieņēma vācietes, kuras piekāpās uzvarētājām 20,5 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Zviedrijas slēpotājas, kuras atpalika no norvēģietēm 28,7 sekundes un apsteidza Somijas vienību, kas ierindojās ceturtajā pozīcijā, mazāk kā par divām sekundēm.

Vispirms stafetē Auziņa un Krampe veica katra piecus kilometrus klasiskajā stilā, bet Kaparkalēja un Eiduka savus piecus kilometrus mēroja brīvajā stilā. 

Pēc pirmajiem pieciem kilometriem Latvijas komanda no līderēm atpalika divas ar pusi minūtes, bet pēc desmit kilometriem Latvijas deficīts jau bija pieaudzis līdz nepilnām septiņām minūtēm. Arī Kaparkalējai neizdevās samazināt atpalicību un Eiduka kā pēdējā no Latvijas slēpotājām, kurai bija jādodas trasē, finišu sasniedza 13 minūtes un 27,8 sekundes vēlāk nekā uzvarētājas.

Komandu stafetē startēja 13 kvarteti.

2021.gada pasaules čempionātā uzvaru svinēja Norvēģijas slēpotājas, aiz sevis atstājot Krievijas un Zviedrijas komandas, kuras ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā pozīcijā.

Planīcā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Latviju pārstāv 12 sportisti.