foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Pasaules čempionam smaga trauma, Reišuļi sāk sezonu, Jonass vēl nebrauc
Pieckārtējais pasaules čempions motokrosā Tims Gajsers pirms jaunās sezonas guvis smagu savainojumu, kas, visticamāk, liegs viņām pilnvērtīgi piedalīties cīņā par titula aizstāvēšanu.
Citi sporta veidi
2023. gada 21. februāris, 17:03

Pasaules čempionam smaga trauma, Reišuļi sāk sezonu, Jonass vēl nebrauc

Māris Siliņš

Jauns.lv

Pasaules čempions motokrosā MXGP klasē slovēnis Tims Gajsers nedēļas nogalē notikušajās Itālijas atklātā čempionāta sacensībās piedzīvoja kritienu, kurā lauza augštilba kaulu.

Negadījums notika Petramuratas trasē Trento reģionā, kur katru sezonu tiek aizvadītas arī pasaules čempionāta sacensības. Pēc notikušā braciens uz brīdi tika pārtraukts un Gajseru nogādāja slimnīcā. “Honda” rūpnīcas komandas pārstāvji pavēstījuši, ka sportistam tiks veikta lauztās kājas operācija un tikai pēc tam varēs prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams rehabilitācijai.

Abus braucienus uzvarēja šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš pirms nedēļas uzvarēja arī pirmajā posmā Ponta Egolas trasē. Otrajā vietā šoreiz spānis Rubens Fernandezs. Trešais francūzis Maksims Renū, kurš ir vienīgais, kuram šajā seriālā kādā braucienā izdevās pārspēt Sīveru.

Pasaules čempionāta pirmais posms notiks 11. un 12. martā Argentīnā, kur, visticamāk, četrkārtējais pasaules čempions MXGP klasē Gajsers nevarēs piedalīties. Līdz pasaules čempionātam, kurā startēs arī Latvijas motokrosa labākais braucējs Pauls Jonass, vēl atlikušās divas lielākās tradicionālas pavasara sacensības Haukstonas parkā Lielbritānijā un Lakapelas trasē Francijā.

Jonass šosezon pārstāvēs “Standing Construct Honda” komandu, cītīgi trenējas, taču plecu pie pleca ar konkurentiem savu ātrumu sacensību režīmā vēl nav pārbaudījis.

Itālijas atklātā čempionāta otrais posms kļuva par jaunās sezonas pirmo sacīksti arī brāļiem Reišuļiem, kas gan neizdevās diez ko veiksmīga. MX125 klasē Jānis Reišulis brauca ātrāk par konkurentiem, taču ne vienmēr tas dod vēlamo rezultātu finišā. Par to liecināja gan absolūti labākais laiks kvalifikācijā, gan apļu laiki pirmajā braucienā, taču šoreiz pievīla tehnikas ķibeles. Tādēļ pirmais brauciens tika sākts tikai 37. vietā, bet finišs sasniegts trešajā. Otrajā braucienā pēc sadursmes ar konkurentu tika bojātas motocikla bremzes un jau pirmajā aplī nācās izstāties. Kārlis Reišulis abos braucienos cīnījās par pirmo desmitnieku, taču uz brīdi noslāpuša motocikla un kritiena dēļ finišu ikreiz sasniedza 25. vietā.