Krievijas biatlona leģenda pieprasa sodīt poļu iznireļus — “Kas viņi tādi ir? Sportā viņi ir nulles”
Anfisa Rezcova
Citi sporta veidi
2023. gada 12. februāris, 17:06

Krievijas biatlona leģenda pieprasa sodīt poļu iznireļus — “Kas viņi tādi ir? Sportā viņi ir nulles”

Jauns.lv

Pēc norvēģu sportistu nolamāšanas Krievijas biatlona leģenda, trīskārtējā olimpiskā čempione Anfisa Rezcova vērsusi savu žulti pret poļiem, kurus vajag sodīt par Krievijas pazemošanu.

Šādi viņa reaģēja uz Polijas sporta un tūrisma ministra Kamila Bortničuka ierosinājumu 2024. gada Olimpiskajās spēlēs Parīzē izveidot krievu un baltkrievu bēgļu izlasi.

“Par tādiem priekšlikumiem poļus vajag sodīt. Viņi mūs tik ļoti pazemo, ka vairs spēka nav. Jāvēršas pie [Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta] Tomasa Baha un jājautā, kādēļ tāda visatļautība. Tas pat nav pazemojums, bet apvainojums. Kas jūs tādi esat? Sportā poļi vispār ir nulles,” sašutusi Rezcova.

Nesen viņa izpelnījās ievērību, par “pretīgiem tarakāniem” nolamājot norvēģu biatlonistus par viņu nevēlēšanos starptautiskajās sacensībās redzēt Krievijas un Baltkrievijas sportistus.

“Atklāti sakot, norvēģi vienmēr ir bijuši pret mums. Gan brāļi Bē, gan visi pārējie. Tādēļ tas neizbrīna. Norvēģija vienmēr bez mums jūtas kā varone. Mēs esam viņu galvenie konkurenti un vienmēr par viņiem būsim spēcīgāki. Tādēļ viņi ir pret mūsu dalību starptautiskajās sacensībās. Tā tas ir bijis vienmēr,” izdevumam “Sport24” toreiz kategoriski izteicās Rezcova.

Krievijas iebrukums Ukrainā? Nē, nav dzirdējusi.

“Ne somi, ne zviedri pret mums tā neizturas. Tādēļ pat tad, ja somi un zviedri būtu par Krievijas sportistu atgriešanos, viņi zina, ka viņus neviens nedzirdēs. Bet norvēģi visur lien un lien kā pretīgi tarakāni.”

Norvēģu sportisti atbildēja ar jokiem, proti, tarakāni pārdzīvos visu, arī kodolkaru. Viņi apstiprināja savu nostāju, ka Krievijas sportistu piedalīšanās nav pieļaujama, kamēr Krievija turpina agresīvo iebrukumu Ukrainā, un nekāda politikas un sporta nošķiršana nav reāla.