foto: AFP/Scanpix
Četras Dienvidamerikas valstis piesakās rīkot 2030.gada futbola Pasaules kausa finālturnīru
Četru Dienvidamerikas valstu pārstāvju preses konference sakarā ar pieteikumu rīkot 2030. gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.
Futbols
2023. gada 8. februāris, 00:32

Četras Dienvidamerikas valstis piesakās rīkot 2030.gada futbola Pasaules kausa finālturnīru

Jauns.lv/LETA

Četras Dienvidamerikas valstis - Argentīna, Urugvaja, Paragvaja un Čīle - pieteikušās rīkot 2030.gada Pasaules kausa futbolā finālturnīru.

Argentīna un Urugvaja savu kopējo kandidatūru izziņo jau 2017.gadā, bet tagad tā paplašināta ar vēl divām partnerēm. Urugvaja rīkoja vēsturē pirmo finālturnīru un, ja šī kandidatūra tiks atbalstīta, prestižās meistarsacīkstes savu simtgadi atzīmēs to sākumpunktā.

Futbola fani Buenosairesas ielās priecājas par Argentīnas uzvaru Pasaules kausā

Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas ielas piepildīja gaviles pēc tam, kad valsts izlase dramatiskā finālmačā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 ...

gallery icon

Pasaules kauss futbolā latvieša acīm

Šajās dienās visa pasaule runā tikai par futbolu – Katarā notiek Pasaules kausa finālturnīrs. To klātienē vēroja arī Latvijas Tirdzniecības ...

gallery icon

Prieks un asaras, īsta drāma! Ko futbols dara ar īstiem faniem!

Īsts fans savai komandai jūt līdzi ar sirdi, nevis prātu. Īsts fans neslēpj prieku par savas komandas panākumiem un ir ...

gallery icon

"Mums ir iespēja rīkot Pasaules kausa finālturnīru, kas mums kā, dienvidamerikāņiem, kas izdzīvo futbolu, ir ļoti svarīgi. Šī diena ir vēsturiska mums, četrām valstīm," teica Argentīnas Futbola asociācija (AFA) prezidents Klaudio Tapija.

Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) prezidents Alehandro Domingess uzsvēra, ka Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) vajadzētu būt pienākumam godināt tos, kuri iedibināja Pasaules kausa finālturnīru rīkošanu.

Pastāv iespēja, ka kandidatūras pulkam pievienosies arī Bolīvija.

Sākot ar nākamajām meistarsacīkstēm, kuru finālturnīru 2026.gadā uzņems ASV, Kanāda un Meksika, sacensībās startēs jau 48 izlases līdzšinējo 32 vietā.

Pērnā gada nogalē Katarā notikušajā finālturnīrā uzvarēja Argentīna, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Franciju.

Horvātu skaistule Ivana Knolla futbola Pasaules kausā Katarā

Horvātu skaistule Ivana Knolla futbola Pasaules kausā Katarā notiekti ir viens no visvairāk apspriestajiem tēliem. Allaž tik pieticīgi ģērbta un ...

gallery icon