Gulbim bezcerīgs zaudējums māla segumu sezonas pirmā mačā
Ernests Gulbis piedzīvojis apkaunojošāko zaudējumu šosezon.
Citi sporta veidi
2015. gada 13. aprīlis, 12:53

Gulbim bezcerīgs zaudējums māla segumu sezonas pirmā mačā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, uzsākot sezonu māla seguma kortos, Montekarlo ATP "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar 1-6, 0-6 bezcerīgi kapitulēja Austrijas sportistam Andrēasam Haideram-Maureram.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Duelis noslēdzās nepilnas stundas laikā, Gulbim ciešot astoto zaudējumu šosezon aizvadītajās deviņās spēlēs.

Gulbis jau mača ievadā pieļāva vairākas kļūdas un otrajā spēles geimā austrietis tika pie četrām breikbumbām, noslēdzošo no tām arī izmantojot, drīz vien izvirzoties vadībā ar 3-0. Arī sestajā geimā Haideram-Maureram bija divas breikbumbas un pirmajā setā viņš Gulbim neatstāja nekādus variantus, uzvarot ar 6-1. Pirmais sets ritēja vien 26 minūtes, bet Gulbis pamanījās šajā laikā pieļaut 22 nepiespiestās kļūdas.

Arī otro setu Gulbis iesāka ar savas serves zaudēšanu jau pirmajā geimā, bet otrajā geimā pie pretinieka serves viņš uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, tomēr nevienu no breikbumbām izmantot tā arī neizdevās. Šī arī palika par vienīgo reālo iespēju latvietim salauzt cīņas gaitu un viņš cieta smagu neveiksmi.

Līdz ar to Gulbis turnīru noslēdza ar desmit ATP ranga punktiem, kas ir tikpat cik viņš saņēma arī pērn, tomēr jau sākot no nākamās nedēļas latvietim būs jāaizstāv daudz punkti, kas var izraisīt ļoti lielu kritienu pasaules rangā. Turpinājumā līdz Francijas atklātā čempionāta beigām latvietim būs jāaizstāv vairāk nekā 1300 no viņa īpašumā pašlaik esošajiem 1910 ranga punktiem.

Sezonas pirmajā māla seguma turnīrā Gulbis, kurš pasaules rangā ieņem 17.vietu, bija izlikts ar 13.numuru. Tikmēr viņa pretinieks 28 gadus vecais Haiders-Maurers rangā šonedēļ pakāpies uz 52.pozīciju, kas ir augstākā viņa karjerā.

Gulbis šo sezonu iesāka ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas, bet kopā latvietis pagaidām guvis tikai vienu uzvaru un pasaules rangā atkritis līdz 17.pozīcijai. Nesen viņš pārtrauca sadarbību ar austriešu speciālistu Ginteru Bresniku. Tā vietā tenisists sācis sadarbību ar kādreizējo zviedru zvaigzni Tūmasu Enkvistu, lai gan abu pušu vienošanās vēl nav oficiāli apstiprināta.

Gulbis ar Haideru-Maureru savā starpā iepriekš bija tikušies divas reizes, uzvaras tenisistiem dalot uz pusēm. Pirmajā cīņā 2012.gadā Austrijas pilsētā Kicbīelē notikušajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā latvietis bija pārāks ar 2-6, 7-5, 6-1, bet gadu vēlāk ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas cīņā austrietis revanšējās ar 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (7:4), 6-4.

Šosezon Haiders-Maurers uzvarējis desmit no 17 ATP raudzes mačiem. Vēl februārī austrietis sasniedza Riodežaneiro "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pusfinālu, bet karjeras rekords ATP rangā viņam ir 55.pozīcija, ko viņš ieņēma marta sākumā. Karjeras laikā Austrijas sportistam nav izdevies uzvarēt nevienā ATP raudzes turnīrā.

Otrajā kārtā Haiders-Maurers tiksies ar Austrālijas pārstāvi Bernardu Tomiču, kurš pirmajā mačā jau svētdien 4-6, 6-2, 6-3 pieveica čehu Lukāšu Rosolu, bet trešajā kārtā pretī var stāties pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs no Serbijas.

Latvijas labākais tenisists turnīrā Montekarlo spēlēja sesto reizi karjerā, taču tā arī nav spējis tikt tālāk par otro kārtu. Pērn Gulbis pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Aleksandram Dolgopolovam no Ukrainas.

LETA / Foto: EPA/LETA